Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – svečiuose „Artumos“ vyr. redaktorius (2008-05-28)

Paskelbta: 2008-06-04
 

 Daugelis mūsų skaito katalikišką žurnalą „Artuma“, todėl neatsitiktinai į savo popietę pasikvietėme šio žurnalo vyr. redaktorių Darių Chmieliauską. Jis papasakojo apie katalikiško žurnalo siekius, planus, problemas, apie ką skaitysime artimiausiuose žurnalo puslapiuose. Redaktorius pasidžiaugė, kad paklausę skaitytojų nuomonės apie šeimos koncepciją – sulaukė per 30 tūkstančių parašų. Ir šie atsakymai atiduoti Seimui. Pasidžiaugė ir tuo, kad žurnalas skaitomas ir kaimuose. Ir kaip akcentavo Darius Chmieliauskas – žurnale nesišalinama politinių temų, kalbama ramiai, vengiama agresyvumo, o taip pat ir lėkštumo. Viliamasi, kad šviesa ir sąmoningumas skleidžiasi. Artuma – tai Dievo buvimas su mumis kasdien, o būti Dievo artumoje – reikia būti ir žmogaus artumoje.To ir siekia žurnalas.

Dėkodami „Artumos“ vyr. redaktoriui Dariui Chmieliauskui, palinkėjome, kad katalikų žurnalistų dangiškasis globėjas Šventasis Ksaveras visada globotų žurnalo redakcijos žmones jų darbuose.

Popietėje apsilankė ir kunigas Julius Grigonis. Juk artėja Tėvo diena, tad šiai dienai ir buvo skirtos kunigo mintys. Jis papasakojo, kaip tėviškumo esmę atskleidžia Evangelija, pasveikino tėvus, dalyvavusius popietėje, kvietė prisiminti Amžinybėn išėjusius tėvelius, už juos pasimelsti, aplankyti kapus.O mes susirinkę popietėje malda pagerbėme savo mirusius tėvus.

Ar pabuvoję popietėje nepajautėme artumos? Tikrai, taip...

                                                   Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021