Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Praktinio gerumo diena (2016-03-09)

Paskelbta: 2016-03-10

Kovo 9 d., trečiadienį, vyko jau tradicija tapusi Praktinio gerumo diena, kurią rengė Carito pagalbos namuose tarnyba. Ši akcija yra rengiama du kartus per metus, o jos tikslas yra padėti senyvo amžiaus vienišiems žmonėms pasiruošti didžiosioms metų šventėms – Kalėdoms ir Velykoms.

Taigi ir šį kartą didelis savanorių būrys rinkosi į šią akciją, norėdami skirti savo laiką, jėgas ir jaunatvišką entuziazmą padėdami senyviems vienišiems Kauno miesto gyventojams. Šį kartą į akciją susirinko šimtas savanorių iš įvairių Kauno miesto mokyklų, universitetų ir kolegijų.


Pirmiausia savanoriai buvo supažindinti su visos dienos veikla, tada susiskirstę nedidelėmis komandomis jie iškeliavo į visas miesto puses su žemėlapiais rankose, ieškodami laukiančių senolių. Kartu su seneliais savanoriai tvarkė jiems namus, bendravo bei dovanojo po nedidelę Caritas žvakelę su velykiniais simboliais, kuri bus skirta užsidegti ant šv. Velykų stalo.


Po darbų vėl visi savanoriai susirinko papietauti, pasidalinti įspūdžiais, išgirsti kitų savanorių pasakojimų. Sušilę ir pasistiprinę, jaunimas vėl iškeliavo pas kitą senelį, kuriam reikia pagalbos.


Vakare savanorių laukė staigmena – edukacinė viduramžių programa su viduramžių rūbų fotosesija ir viduramžiškais šokiais. Nors į programą susirinko ne visi savanoriai, tai rodo, kad jiems svarbiausia buvo realizuoti norą padėti senyvam žmogui, daryti gerą darbą, nelaukiant už tai atlygio, pagyrimų ar pripažinimo.


Labai džiaugiamės visais prie akcijos prisijungusiais savanoriais, jų jaunatviška energija ir užsidegimu, bei jų pagalba vienišiems žmonėms. Dauguma senelių, lankant juos ir toliau, džiaugiasi šia akcija ir visais savanoriais, dėkoja jiems, todėl norisi tokias akcijas rengti ir toliau, kad geri darbai būtų daromi, o vieniši ir likimo nuskriausti žmonės galėtų dar ir dar kartą pasijusti žmonėmis ir džiugiai pasitikti pačias gražiausias ir prasmingiausias šventes – šv. Velykas.

Lietuvos Caritas Slaugos ir globos namuose skyriaus informacija 
Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021