Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – įspūdžiai iš Amerikos (2008-05-14)

Paskelbta: 2008-05-21

 

Kokia ši šalis? Galime išgirsti įvairiausių pasakojimų ir nuomonių apie šią šalį. Kadangi taip jau gyvenime susiklostė, kad šioje šalyje pragyvenau beveik aštuonerius metus, tad ir nutariau pasidalinti savo patirtais ir išgyventais įspūdžiais su sambūrio dalyviais.

Pasakojau apie pokario metų lietuvių emigrantų gyvenimą, jų puoselėtas lietuvybės tradicijas, žinoma, ir apie dabartinės bangos lietuvius emigrantus. Kaip švenčia savo tautines, valstybines ir religines šventes lietuviai ir amerikiečiai, kokia veikla užsiima katalikų bendruomenės ne tik lietuviškuose parapijose, bet ir amerikiečių katalikų parapijose. Teko dalyvauti amerikiečių vestuvėse ir laidotuvėse, tad ir apie jas pasakojau.

Papasakojau ir apie tai, ką pamačiau kelionėse po Ameriką: Čikaga, Niujorkas, Las Vegas, Niagaros krioklys, Florida, Mineapolis ir kiti miestai. O kur dar įvairūs muziejai, teatrai, koncertų salės, parodos. Patirta daug įspūdžių ir pabandžiau nors glaustai perteikti popietės dalyviams, ką regėjau savo akimis, ką girdėjau savo ausimis, ką pajaučiau širdimi.


                                                                           Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021