Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Tęsiasi mokymų programa „Gailestingai veik" (2016-02-04)

Paskelbta: 2016-02-08

Vasario 3 d.  užsiėmimą, kurio tema „Gulinčių ligonių vartymas“, vedė LSMU dėstytoja Jovita Demskytė. Šį kartą mokymai vyko praktiniu būdu. Lektorė nedaug laiko skyrė teorijai, bet viską stengėsi parodyti praktiškai.


Viena iš dažniausių problemų, su kuria susiduria ligonį slaugantys artimieji yra jo padėties keitimas. Stengiantis įmanomai geriau atliepti ligonio poreikius, artimieji neretai pradeda skųstis ir savo sveikata. Prižiūrint ir vartant gulintį ligonį jiems ima skaudėti nugarą, rankas, kojas, pažeidžiamas stuburas. Šiems pažeidimams išvengti, slaugant nedaug judantį ligonį svarbu taikyti specialias metodikas, kurios apsaugo patį šeimos narį ir jo sveikatą.


Mokymų metu J. Demskytė rodė bei mokė mokymų dalyvius kaip prižiūrint ligonį namų sąlygomis ligonį paversti, pakelti, pakeisti jo poziciją.

Dalyviai itin teigiamai įvertino užsiėmimą, džiaugėsi praktine jo nauda.

Primename, kad mokymai yra nemokami, juose dalyvauti gali visi susidomėję, kuriems aktuali pagalbos sergantiems tema. Mokymai vyksta kas antrą trečiadienį nuo 18 val. M.V. J. Kristaus Prisikėlimo bazilikos konferencijų salėje. Kitas susitikimas vyks š.m. vasario 17 d. 18 val.

 

 J. Matikovienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021