Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – išvyka į Kartų namus (2008-05-07)

Paskelbta: 2008-05-14

 

Prieš pora mėnesių sambūrio moterims kilo idėja numegzti kojinių, pirštinių ir Motinos dienos proga aplankyti senelių namuose gyvenančias močiutes ir joms padovanoti savo rankų darbelius.

Didelis senjorų būrys išvykome troleibusu į Kartų namus. Mūsų pažintis užsimezgė prieš keletą mėnesių, kai šių namų Dienos centro lankytojai svečiavosi pas mus.

Kartų namuose mes nuoširdžiai buvome sutikti. Pasveikinome su Motinos diena salėn susirinkusias močiutes ir mamas, taip pat Kartų namų darbuotojas. Ir padovanojome tai, ką numezgė mūsų sambūrio moterys.

Eiles skaitė Kartų namų Dienos centro lankytojos Genovaitė Savičiūtė, Aldona Sivolovienė, Juzefa Gustaitė, mūsų sambūrio dalyvė Marija Veličkienė. Juk niekada nebūna perdaug gerų žodžių Mamai... Kartų namų koordinatorė Rosita Mikėnienė mums papasakojo apie Kartų namų veiklą ir apie gyvenimą šiuose namuose buvo rodomas filmas.

O visus sujungė dainos. Skambėjo jos nuoširdžiai. Jautėsi, kad ir šeimininkų, ir svečių nuotaika buvo pakili. Kas gali paneigti, kad pagyvenusiems žmonėms tik užsidarius namuose sėdėti, juk jie turi sukaupę labai didelį lobyną savyje? Tad kodėl nepasidalinti mintimis, dainomis, eilėmis? Ir arbata, ir kava , ir sumuštinukai bei saldumynai kartu vaišinantis buvo ypatingai gardūs.

Kartų namų darbuotoja Liuda Stapulionienė mums aprodė, kaip čia gyvena seneliai, ir jaunos mamos su vaikučiais. Visur jauku, žydi gėlės, žavėjo rankdarbių paroda.

Atsisveikinome tikėdami, kad mūsų užsimezgusi draugystė su Kartų namais tęsis.

                                                                                      Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021