Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Jėzaus Kristaus skulptūros (2015-01-28)

Paskelbta: 2015-02-06

Jėzus Kristus – viena dažniausiai meno kūriniuose vaizduojamų asmenybių. Įvairiose pasaulio vietose Kristaus skulptūros tapo turistinėmis įžymybėmis, kai kurių miestų ar regionų simboliais.

Sausio paskutiniojo trečiadienio popietėje pakviečiau senjorus dalyvauti neakivaizdinėje ekskursijoje ir susipažinti su Kristaus skulptūromis pasaulyje.

Kaip ir kada iškilo garsiausia Jėzaus Kristaus skulptūra Rio de Žaneire, kokia Santarvės Kristaus skulptūros istorija, ką reiškia Andų Kristus Argentinai ir Čilei, kur pastatyta aukščiausia Kristaus skulptūra pasaulyje, kuo įspūdingos skulptūros Pirėnuose, Viduržemio jūros dugne.

Įdomu tai, kad net didžiausioje pasaulyje musulmoniškoje valstybėje - Indonezijoje pastatyta įspūdinga Kristaus skulptūra, žvelgianti į jūrą, o bedugnės Kristus - Viduržemio jūros dugne. Šios ir kitos Kristaus skulptūros turi įdomią istoriją, simboliką. Pasakojimas ir spalvotos nuotraukos leido nors truputį susipažinti ir prisiliesti prie Kristaus skulptūrų istorijos.


Antroje popietės dalyje pasveikinome sausio mėnesį gimusius, „Ilgiausių metų“, nuoširdūs linkėjimai ir jiems skirtos dainos. Povilas Byla, Apolonija Mikalauskienė, Veronika Chaladauskienė, Janina Paulauskienė, Gražina Mikalauskienė, Laima Šakalienė
pasidalino mintimis apie prabėgusius metus, pasidžiaugė, kad sambūryje jaučia šilumą, artumą, bendrystę.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021