Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Projekto „Dialogas - Žodis ir Spalva" 2014 - 2015 m. atidarymas (2014-09-28)

Paskelbta: 2014-09-29

Rugsėjo 28 d. konferencijų salėje įvyko projekto „Dialogas – Žodis ir spalva“ 2014-2014 m. atidarymas.

Į susirinkusius salėje kreipėsi Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas E.Stancikas: „Po vasaros sugrįžome į kūrybinį dialogą "Dialogas - Žodis ir Spalva". Tai ilga kūrybos ir žodžio kelionė - 18 susitikimų ciklas, skirtas paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios konsekravimo 10-sioms metinėms paminėti. Mūsų laukia prasminga, pilna pagarbos ir dėkingumo Aukščiausiajam šventė. Jaučiamės oriai, viltingai laukdami šio iškilaus paminėjimo“.


Žodžio valanda buvo skirta M. K.Čiurlionio gimtadieniui. Aktorių Ingos Mikutavičiūtės ir Sauliaus Čiučelio buvome pakviesti prisiliesti prie palikusio mus daugiau nei prieš 100 metų didžiojo genijaus laiškų, skirtų žmonai Sofijai. Iš M. K.Čiurlionio laiškų mylimajai (jie yra knygoje „Laiškai Sofijai“) ir amžininkų atsiminimų atsiskleidžia artimas dvasinis ryšys, siejęs šiuos du žmones. 

Parodų salėje buvo atidaryta dailininkės Laimos Tubelytės-Kriukelienės tapybos darbų paroda „Lietuvos istorija drobėse“. Parodų salė net nesutalpino gausių, nepaprastai gražių istorinės tematikos paveikslų, pvz., „Kunigaikščiai“, „Karaliaus Mindaugo krikštas“.

„Pastarąjį dešimtmetį didžiausią kūrybinio laiko dalį skiriu didelio formato drobių Lietuvos istorijos tema tapybai. Lietuvos istorijos tapybai jaučiu neblėstantį poreikį ir matau čia didžiulę prasmę. Kas gali būti šventesnio ir tauresnio už meilę savo gimtajam kraštui? Tapyti Lietuvos žemę, seniai praėjusius istorinius įvykius, veikėjus ir jų pergalingus mūšius, įprasminti baltiškus ir tautinius simbolius bei ženklus – nepaprastas džiaugsmas ir kartu didelė atsakomybė. Džiaugiuosi, kad meilę Lietuvai ir Gyvenimui galiu išreikšti spalvų potėpiais drobėje ir dalytis tuo jausmu su meno mylėtojais. Kūryba man – tai gyvenimo pilnatvė, džiaugsmas, taip pat minčių, idėjų bei ieškojimų įprasminimas. Manau, kad dienos šviesą ateityje išvys dar ne vienas paveikslas, įkvėptas garbingos mūsų tautos istorijos.“ (iš L. Tubelytės -Kriukelienės anotacijos).

Kviečiame apsilankyti parodų salėje ir pažvelgti į eksponuojamus darbus, su kuriais per trisdešimt kūrybinio darbo metų dailininkė dalyvavo įvairiuose Lietuvos muziejuose, galerijose. Paroda tęsis iki lapkričio 9 d.

 Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021