Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - žodis ir spalva" (2014-02-09)

Paskelbta: 2014-02-10

Vasario 9 d. konferencijų salėje į tapytojo Mindaugo Juodžio kūrybinį dialogą ir darbų pristatymą gausiai susirinko nuolatiniai renginių lankytojai ir jo talento gerbėjai.

Apie tapytoją ir jo darbus trumpai papasakojo dailininkas Vytautas Lagunavičius. Po to jis pakvietė LR Seimo narę Rasą Juknevičienę pasidalyti mintimis apie šioje bažnyčioje vykstančius “Dialogas – žodis ir spalva” renginius. Ponia Rasa Juknevičienė dėkinga pastebėjo, jog ji tapo Seimo nare daugelio šioje salėje esančių žmonių pareikšta valia, ir išreiškė mintį, kad menininkai turi skelbti geras idėjas ir padėti atsiplėšti nuo sovietinės erdvės. Seimo narė padėkojo menininkui ir susirinkusiems už nuoširdų bendravimą, kuris ne tik suteikia atgaivos kūnui ir sielai, bet ir yra saugumo politikos garantas.

Tapytojo kūryba buvo improvizuota muzikos kūriniais: Elingtono „Sentimentali nuotaika", S. J. Bacho "Itališkas koncertas", G. Gershwin "Summertime", kuriuos atliko pianistas Aleksandras Lakšmanas.

Mindaugas Juodis savo parodą pavadino "Žmogus tarp žmonių -2". „Mano paveikslai – tai vaizdinių nuotrupos, fragmentai būsenų iš pasąmonės, prisiminimų ir sapnų,” – sakė kūrinių autorius. Tapytojo paveikslai išsiskiria turtinga faktūra, švelniu spalvų žaismu, gaivališkumu bei organiškumu, pasiduoda momentinei nuotaikai ir turi gilią savo prasmės koduotę. Kiekvienas kūrinys – tai gili mintis, kiekvieno individualiai suvokiama ir išgyvenama. 

Parodos dalyviai dar ilgai aptarinėjo darbus ir dalijosi įspūdžiais.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021