Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Poetės Liūnės Sutemos gyvenimo ir kūrybos keliais (2008-02-24)

Paskelbta: 2008-02-26

 

Vasario 24 d. 12 val. sekmadienio popietėje svečiavosi Maironio lietuvių literatūros muziejaus išeivijos skyriaus vedėja Virginija Paulauskienė ir pianistas Darius Kudirka.

 Katalikių sambūrio pirmininkės Alės Jurgaitienės iniciatyva buvo surengtas renginys, skirtas poetės Liūnės Sutemos (Zinaidos Nagytės – Katilišienės) kūrybai ir veiklai.

Vedėja V. Paulauskienė nuoširdžiai, su didele meile ir pagarba papasakojo apie Liūnės sudėtingą gyvenimą, kuris nusidriekė per Vokietiją į Jungtines Amerikos Valstijas. Ten šiuo metu ir gyvena 81-uosius einanti poetė. Negailestingi gyvenimo smūgiai nepalaužė moters, ji iki šių dienų kuria eiles.

 Intarpuose skambėjo pianisto Dariaus Kudirkos atliekamos melodijos.

Liūnė Sutema, naujoji 2007 metų nacionalinės premijos laureatė, apdovanota už dvasinės saugos poeziją rinkinyje „Tebūnie“, parodė, kad ir rupi, paprasta poezija be skambių žodžių, retorinių klausimų ir šūksnių, poezija, švytinti iš poetės vidinių gelmių, gali patraukti, sukrėsti, versti susimąstyti. Didelė poezija — tai ne stori kūrybos rinkiniai, daugiažodystė, skausmo ir vidinių žaizdų spjaudymas. Tikroji poezija — tai skausmas, kuris gali tapti dvasios sauga…

                                                     Birutė Vasylienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021