Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje – susitikimas su Kauno medicinos universiteto profesoriumi A. Laiškoniu (2008-01-27)

Paskelbta: 2008-01-30

 

Tikriausiai nerasime gyventojo, kuriam neprireiktų šeimos gydytojo pagalbos. Dėl vienokių ar kitokių sveikatos problemų mums tenka kreiptis pirmiausia į šeimos gydytoją. Tad sekmadienį po šv. Mišių susirinkusiems parapijiečiams konferencijų salėje buvo labai įdomu paklausyti Kauno medicinos universiteto profesoriaus Alvydo Laiškonio. Beje, kauniečiams jis žinomas, kaip patyręs infekcinių ligų specialistas.

Profesorius jau 15 metų stažuojasi Prancūzijoje, gerai susipažino su ten dirbančių šeimos gydytojų darbu ir problemomis.      Todėl jis išsamiai papasakojo, kaip dirba Prancūzijos šeimos gydytojai, palygindamas jų ir Lietuvos šeimos gydytojų darbą.

Štai keletas svarbesnių Prancūzijos šeimos gydytojų darbo aspektų, kuriuos lektorius akcentavo. Prieš trejus metus Prancūzijos sveikatos apsaugos sistema buvo pripažinta geriausia Europoje.

Ten kiekvienas šeimos gydytojas turi 1500 pacientų, dirba šešias darbo dienas per savaitę, po 9 valandas kasdien. Per dieną priima 20 ligonių, konsultacijai skiria 16 min. Prancūzijos šeimos gydytojai sudaro sutartis su diagnostiniais centrais ir gali pacientą pasiųsti įvairiausiems tyrimams, taip pat išrašo visus vaistus. O mus prasideda siuntimai pas specialistus dėl problemos, kuri aiški ir šeimos gydytojui. Dar vienas įdomus jų darbo aspektas, kad beveik nėra vizitų į namus, o vaikus iki 13 metų aptarnauja pediatrai.
               Profesorius Alvydas Laiškonis kritiškai vertina Lietuvoje veikiančią sveikatos apsaugos sistemą, kuri yra problematiška ir ligoniams, ir medikams.
             Susitikime profesorius kalbėjo ir apie infekcinių ligų grėsmę, apie skiepijimus ir jų reikšmę, taip pat atsakė į susirinkusiųjų klausimus.

                                                                                          Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021