Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Lietuvos jaunimo dienų 2013 m. „Jus aš draugais vadinu“ (Jn 15,1-17) akimirkos Kaune (2013-06-30)

Paskelbta: 2013-06-30

 

Birželio 28-30 d. Lietuvos jaunimo dienos (LJD) 2013 jau šeštą kartą sukvietė jaunimą ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš JAV, Ispanijos, Latvijos, Airijos ir kitų šalių. Susitikimo temos pavadinimas „Jus aš draugais vadinu“ – tai Jėzaus žodžiai, ištarti savo mokiniams Paskutinės vakarienės metu. LJD dalyviams buvo numatyta plati renginių programa, kurios metu buvo pasiūlyta apmąstyti, diskutuoti ir patirti, kas yra draugystė, ką reiškia būti Jėzaus draugu.

Penktadienio pavakarę į parapiją atvykę ir užsiregistravę dalyviai, parapijos jaunimas ir savanoriai išskubėjo į Santaką, kur vyko Lietuvos jaunimo dienų 2013 m. atidarymas.

Kauno arkivyskupas metropolitas S.Tamkevičius SJ sveikinimą jaunimui pradėjo žodžiais: „Visų Lietuvos vyskupų vardu sveikinu jus, susirinkusius į palaimintojo Jono Pauliaus II aikštę ir linkiu pačių geriausių įspūdžių šiomis dienomis. Tegu šios dienos tampa abipusiu dovanojimu. Jūs padovanokite Kaunui katalikiško jaunimo pavyzdį. Tegu kauniečiai ir žiniasklaida eilinį kartą nustemba, kad susirinkus tūkstančiams jaunimo iš visos Lietuvos Kauno policija neturėjo jokio rimtesnio rūpesčio. Tegu jūsų pavyzdys paskatina visus Lietuvos jaunus žmones suvokti, kad tikras džiaugsmas surandamas tik tuomet, kai gyvename ne sau, bet turime drąsos dalyti save kitiems, kad gyvenimas tampa pilnas prasmės, kai jam vadovauja ne egoistiniai troškimai, bet Jėzus, kad žmogaus laimei nereikia alkoholio ir daug pinigų“ (išsamiau žr.>>)

Po atidarymo procesija su Švč. Sakramentu iš Santakos ėjo Kauno m. gatvėmis į Žalgirio areną.

LJD dalyviai ankstyvą šeštadienio rytą dalyvavo šv. Mišiose, kurios buvo aukojamos mažojoje ir Paminklinėje Prisikėlimo bažnyčiose. Nors pagal programą rytinės šv. Mišios turėjo būti aukojamos tik mažojoje Prisikėlimo bažnyčioje, bet, susirinkus jaunimui į Paminklinę Prisikėlimo bažnyčią, teko parapijos kunigams ir joje aukoti šv. Mišias.

Apie tūkstantis piligrimų, papusryčiavę J. Jablonskio gimnazijoje, sugūžėjo į Paminklinę Prisikėlimo bažnyčią klausytis katechezės  „Kelionė su Jėzumi", kurią vedė Kauno vyskupas augziliaras Kęstutis Kėvalas.

Prieš katechezę parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius supažindino jaunuosius piligrimus su Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios istorija ir pakvietė po katechezės pasigrožėti Kauno miesto panorama nuo bažnyčios terasos.

Antrąją šventės dieną dalyviams buvo pasiūlyta apie 50 įvairių teminių renginių, o vakare „Žalgirio“ arenoje vyko šlovinimo vakaras dalyvaujant muzikos grupei „Trinity“.

Visą savaitgalio šventę vainikavo iškilmingos šv. Mišios Žalgirio arenoje, kurias sekmadienį aukojo Lietuvos vyskupai.

Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius homilijoje kvietė: „Mielas jaunime, tiek Dievo žodis, tiek asmeninė patirtis skatina kviesti jus panašiai, kaip prieš dvidešimt metų čia, Kaune, kvietė palaimintasis Jonas Paulius II: „Atverkite duris Kristui! Kristus jus pažįsta ir myli.“ (išsamiau žr.>>)

Po Eucharistijos šventimo 8000 dalyvių, pasivaišinę kareiviška koše prie Žalgirio arenos, atsisveikino su LJD 2013 Kaune ir pilni įspūdžių išvyko namo.

 


Apie Lietuvos jaunimo dienas išsamiau   skaitykite>> 

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021