Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Laukiame naujo Popiežiaus (2013-03-06)

Paskelbta: 2013-03-15

 

Katalikų pasaulį sujaudino žinia apie Popiežiaus Benedikto XVI atsistatydinimą. Suvokiame, kad labai greitai  bus renkamas naujas Popiežius. Kas vyksta šiuo metu Vatikane, kaip bus renkamas  naujas Popiežius, kas dabar vadovauja Katalikų Bažnyčiai? Šie klausimai  labai domina ir senjorus. Kovo 6-osios trečiadienio popietėje apsilankė mūsų Šventovės klebonas mons. Vytautas Grigaravičius ir kalbėjo šia tema.

Klebonas pirmiausia trumpai papasakojo apie  Popiežiaus Benedikto XVI nuveiktus darbus, priimtus sprendimus, kai reikėjo atlaikyti visus kaltinimus, mestus Bažnyčiai. Kaip sakė klebonas, tai buvo tylus, kuklus, griežtas Popiežius, mylintis Bažnyčią ir jai ištikimai tarnaujantis visą savo gyvenimą. Jo apmąstymas protingas ir drąsus, kad suprastume, kaip atvirai  Popiežius pasakė:“ Aš neturiu fizinių jėgų“. Šiuo laikmečiu vadovauti Bažnyčiai nėra taip paprasta, kai reikia priimti skubius protingus sprendimus, važinėti po visą pasauslį.  „ Istorija įvertins Benedikto XVI visus darbus ir jo tarnystę Bažnyčiai “- sakė  klebonas mons. Vytautas Grigaravičius.

Klebonas, remdamasis „Kanonų teisės kodeksu“ aiškino senjorams, kas yra Romos Popiežius, kokios pareigos, kas šiuo metu valdo Katalikų Bažnyčią, ką sprendžia Kardinolų kolegija, kaip ruošiamasi  naujo Popiežiaus rinkimams. Iš viso pasaulio į Vatikaną susirinks  daugiau kaip 200 kardinolų, jie diskutuos, melsis , bus paskirta konklavos data. O mums  tikintiesiems beleika laukti ir tikėti, kad su šv. Velykomis  mus sveikins ir melsis naujas Katalikų Bažnyčios Popiežius.

Senjorai  buvo labai dėkingi klebonui  už šią popietės valandą, kurioje išgirdo visus atsakymus į   klausimus apie neeilinį įvykį Katalikų Bažnyčioje.

                                                                                                Rima Lipšienė

                                                                                           

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021