Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Senjorų užgavėnės (2013-02-06)

Paskelbta: 2013-02-20

Linksmos ir įdomios buvo Užgavėnės... Vasario  6-ąją svečiuosna apsilankę Margarita ir Rimantas Vaičekoniai  taip išjudino senjorus, kad išties  nebuvo nuobodžiaujančių.

Margarita Vaičekonienė papasakojo apie Užgavėnių tradicijas, primindama, kad tai  išradinga, kupina improvizacijų šventė, kada  vejama žiema, dainuojamos Užgavėnių dainos,  valgomi ne tik blynai, bet ir sotus, riebus maistas - juk prasideda Gavėnia.

Svarbiausias akcentas,   kad  vyksta kova tarp gėrio ir blogio. Margarita atnešė labai įdomių megztų kaukių, kuriomis  kiekvienas senjoras galėjo pasipuošti. Išgirdome  ir apie dainas,  kokias dainavo aukštaičiai, žemaičiai, dzūkai. Pritarė visi senjorai, kai Margarita užvedė, o Rimantas pritarė armonika. Visai neblogai  nuskambėjo dainos apie ožį, arklį, žiemą...“ Šalta žiema šalin eina/kad pavasaris ateina...“

Žinoma, buvo ir sotaus maisto ant senjorų stalo, ir įvairiausių blynų... Svarbiausia vyravo gera nuotaika, reiškia, kad iš širdies vijome žiemą, vijome blogį. Už prasmingą  Užgavėnių šventę senjorais buvo labai dėkingi muzikams  Margaritai ir Rimantui Vaičekoniams.

Vasario 13-ąją - Pelenų dieną  daugiau kaip keturiasdešimt senjorų adoravo prie Švč. Sakramento  mūsų mažojoje  Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje.

                                                                      Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021