Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Dialogas - žodis ir spalva" (2013-01-27)

Paskelbta: 2013-01-30

Skersgatvių šešėliais aš ateisiu...

Paskutinis sausio mėnesio sekmadienis, tačiau meno gerbėjų konferencijų salėje netrūko. Klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius prieš  menui skirtą valandą  priminė susirinkusiems, apie ką kalba šio sekmadienio Evangelija. „Reikia ne tik išgirsti Dievo Žodį, reikia pamąstyti kuo ir kaip reikia pasidalinti su kitais žmonėmis, reikia liūdyti Evangeliją“- sakė klebonas,  palinkėdamas išgirsti menininkų širdies kalbėjimą.

Šio sekmadienio „Dialogas – Žodis ir Spalva “ valandoje dalyvavo Kauno nacionalinio dramos teatro aktorė Vilija Grigaitytė. „Kiekvieną kartą, prieš  čia ateinant, aš klausiu savęs, ką noriu jums pasakyti, apie  ką papasakoti? - dalinosi mintimis aktorė. Šį kartą pavedėjo kaunietės poetės  Juditos Vaičiūnaitės vaikystės ir jaunystės  gatvėmis, atskleisdama kai kuriuos  kūrėjos gyvenimo tarpsnius, potyrius. Ir pajutome poetės sielą, kaip  jos eilėraščių rinkinyje „Skersgatvių šešėliais aš ateisiu“.

Parodų salėje  paskutinį kartą dar buvo galima pasigrožėti tekstilininkių kūriniais, o šalia jų Boriso Chudinskio keramikos ir medžio darbais. Borisas - Aklųjų ir silpnaregių sąjungos narys,  vertinamas kaip įvairiaspalvis menininkas, kuriam paklūsta ir molis, ir medis, ir metalas. Ši  jo paroda – trečioji, kuri atskleidžia menininko lakią  fantaziją ir meilę kūrybai. Rūpintojėliai, angelai, subtilūs keramikos darbai. Kiekvienas  darbas  turi  traukos jėgą, kaipo ir Boriso  angelas   apsigyvenęs Anykščių angelų muziejuje.        

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021