Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Ne tik apie gripą (2013-01-23)

Paskelbta: 2013-01-30

 

Nebe pirmą kartą mūsų popietėse lankosi Kalniečių poliklinikos šeimos gydytoja Violeta Platūkienė ir  suteikia  mums žinių apie vieną ar kitą susirgimą. Sausio 23-iosios popietėje gydytoja pirmiausia kalbėjo apie vis  gausėjančius gripo atvejus, kokias sunkias komplikacijas jis sukelia. Aiškino, kaip reikia saugotis nuo  sparčiai plintančio gripo, rekomendavo nesigydyti patiems,  o visiems vyresniems kaip 65 metų ragino pasiskiepyti. Juk faktai  patvirtina, kad pačios sunkiausios infekcijos pasaulyje buvo suvaldomos tik skiepais.

Antroje paskaitos dalyje gydytoja V. Platūkienė kalbėjo apie  labai  dažną susirgimą, ypač vyresniųjų žmonių tarpe – išeminę ligą. Ji išsamiai  išaiškino, kaip ir dėl kokių  veiksnių kaupiasi riebalai kraujagyslėse, kas tai yra „gerasis“ ir „blogasis“ cholesterolis, kaip vystosi aterosklerozė, jos išraiškos, kokie faktoriai lemiai išeminės ligos progresavimą. Kalbėjo ir apie hipertenziją, infarktą ir insultą, gydymo metodus. „Bet savo gyvenimą galite pagerinti patys“ – sakė gydytoja. Ir davė  daug naudingų patarimų apie mitybą, patarė atsisakyti žalingų  įpročių, keisti požiūrį į aplink vykstančius ne visada malonius įvykius, kiekvienam ieškoti teigiamų emocijų ir bent  pamėginti apsisaugoti nuo stresų. Gydytoja Violeta Platūkienė ne tik atsakė į   klausimus, bet kas  panorėjo – su tais senjorais pasikalbėjo asmeniškai.

Senjorai pakvietė  viešnią ne tik pasivaišinti arbata, bet ir paklausyti dainų. Atsisveikindama  gydytoja V. Platūkienė pasakė: “ Gera pajausti, kad jūs čia susirinkę  sugebate taip  gražiai bendrauti ir džiaugtis, linkiu Jums tik stiprybės ir optimizmo, tuomet ir ligos aplenks“.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021