Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Kelionė per tūkstantmečius (2012-12-05)

Paskelbta: 2012-12-14

Išties taip  galima pavadinti  gruodžio 5-osios senjorų popietę. Jos viešnia Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto profesorė Virginija Jurėnienė  ir pavedėjo  mus žmonijos istorijos vystymosi keliais nuo kelių tūkstantmečių prieš Kristų iki šių dienų. Kaip vystėsi pirmieji miestai ir kur, koks Europos santykis su kitomis valstybėmis, ką atnešė Amerikos atradimas. Kuo ypatingi  žmonijos vystymuisi buvo 16-aisis, 17-asis, 18-asis,19-asis ir 20-asis amžiai, kokios  problemos dabartiniame amžiuje, kuo žmonija turtinga ir ką prarado.

Baigdama istorijos kelionę, profesorė Virginija Jurėnienė palinkėjo senjorams gražių švenčių, sveikatos, kad vaikus ir anūkus lydėtų sėkmė. Pasveikinome gerbiamą istorikę Virginiją Jurėnienę profesorės vardo suteikimo proga, linkėdami ne tik mokyti studentus, ne tik skleisti istorijos žinias visuomenei, bet ir toliau sėkmingai siekti aukštumų istorijos moksle.Taip pat nekantriai lauksime ir kitais metais susitikimų su mūsų profesore.

Ji  pateikė  daug įdomių faktų iš  žmonijos vystymosi istorijos, todėl senjorai dar ilgai prie arbatos puodelio dalinosi mintimis, diskutavo.   

                                                        Rima Lipšienė
                                                                                

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021