Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

IV Advento valandos „Rasokite dangūs“ koncertas (2007-12-23)

Paskelbta: 2007-12-27

 

 Nuskambėjo ketvirtasis iš ciklo Advento valandos „Rasokite dangūs“ koncertas. Susirinkusiems po šv. Mišių Kalėdų žvaigždes į širdis sėjo vokalistė Rita Preikšaitė ir pianistė Beata Vingraitė. Jos perteikė klausytojams Kalėdų džiaugsmą garsių kompozitorių sukurtose dainose, melodijose. Ritos Preikšaitis mecosopranas tarsi pakylėjo į Kalėdų laukimo aukštybes, o Beatos Vingraitės atliekamos melodijos beldėsi į kiekvieno širdį.

Nuskubėjo, prabėgo keturi Advento “Rasokite dangūs“ koncertai, kurie išties pasėjo kalėdinių žvaigždžių į kiekvieno širdį. Klausytojai šiltais aplodismentais dėkojo ne tik paskutiniojo koncerto vokalistei Ritai Preikšaiti ir pianistei Beatai Vingraitei, bet ir šio projekto autoriui aktoriui Egidijui Stancikui. Taip pat ir koncertų mecenatams – Aleksandrai ir Vytui Bancevičiams.   

  Kalėdines žvaigždes į širdis sėjo ir dailininkas Romualdas Čarna, kurio grafikos darbais gėrimės visą Adventą. Besidomintys menu ne tik susipažino su Romualdo Čarno darbais, bet turėjo galimybę pabendrauti su dailininku. Grafikas savo pasakojimu pravedė lankytojus savo kūrybos keliais, papasakojo, kaip jam kilo idėjos ir mintys kurti, kaip tai įprasmino spalvomis ir ženklais.

 
       Manyčiau, kad visiems koncertų klausytojams ir parodos lankytojams prikrito kalėdinių žvaigždžių į širdis, o jomis papuoš savo namus, padovanos savo artimiesiems.


                                                                                        Rima Lipšienė





Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021