Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje - „Tėvynės dainos, jūs auksinės“ (2012-10-14)

Paskelbta: 2012-10-18

Spalio 14 d. po šv. Mišių žaliakalniečiai susirinko Paminklinės Kristaus Prisikėlimo bažnyčios konferencijų salėje į Žaliakalnio bendruomenės renginių ciklo „Žaliakalnis ir žaliakalniečiai“ poezijos ir muzikos valandą „Tėvynės dainos, jūs auksinės“.

Lauke rudenio vėjas žarstė  auksinius klevų lapus, o parapijos salėje ir vėl skleidėsi  Artimo meilė ir Gerumas.

Renginys prasidėjo jau tradicine dvasinio susikaupimo valandėle su parapijos klebonu  mons. Vytautu Grigaravičiumi, pripildžiusia susirinkusiųjų sielas ramybės.

 

 Nuotaikingų dainų melodijomis, lyriniais poezijos posmais į žaliakalniečių širdis su dideliu jauduliu tądien pasibeldė Kauno aklųjų ir silpnaregių centro moterų vokalinio ansamblio „Credo“ dainininkės ir jų vadovė Ona Matusevičiūtė , mėgėjų teatro „Aira“ skaitovės Zita Klibavičienė ir Nijolė Naumova.

Šios ypatingos, nepaprastų gabumų turinčios moterys žiūrovus žavėjo savo nuoširdumu, entuziazmu, geranoriškumu ir noru gyventi, veikti, viliantis kada nors praregėti. Tikrai visi galėjo iš jų pasimokyti. Juk mes, sveikieji, dažnai rūpinamės dėl menkniekių ir nesidžiaugiame tuo, ką turime.

 

Renginio organizatoriai – Žaliakalnio bendruomenės centrų „Spindulys“ ir „Žaliakalnio aušra“ pirmininkai Regina Markevičienė ir Juozas Miliauskas nuoširdžiai dėkojo moterims už nuostabų koncertą ir pasveikino  su spalio 15-ą dieną minima Pasauline baltosios lazdelės diena.

Tikime, kad pirmasis pasirodymas parapijos salėje suvirpino visų žiūrovų širdis ir tikrai išaugs į nuoširdų bendradarbiavimą, kurį vainikuos kiti puikūs koncertai. (Nuotraukos Dalios Poškienės).


                 Bendruomenės centro „Žaliakalnio aušra“ pirmininkė   Regina Markevičienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021