Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Pagarba Lietuvos sūnui...(2012-05-23)

Paskelbta: 2012-05-30

 

Tuo pačiu  paprasčiausiu žodžiu galima pavadinti Juozą Brazaitį  (Ambrazevičių),  kurio palaikai buvo parvežti iš JAV ir gegužės 20 d. perlaidoti mūsų Šventovės šventoriuje. Apie šį iškilų Lietuvos sūnų - literatūrologą, kultūrologą, publicistą, rezistencijos ideologą, vieną pasipriešinimo okupacijoms bei 1941 m. Birželio sukilimo organizatorių ir vadovų, Laikinosios Vyriausybės švietimo ministrą ir Ministrą Pirmininką    gegužės 23-sios popietėje ir papasakojau senjorams.

Pasak A. Maceinos, jis neniekino jokios srities ir leido sielai pasireikšti įvairiais būdais.  Apie Juozo Brazaičio reikšmę lietuvių tautos rezistencijai byloja ir tai, kad jį sovietai persekiojo visą gyvenimą. 2009 -aisias Valstybės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai Juozas Ambrazevičius - Brazaitis (po mirties) buvo apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordino Didžiuoju kryžiumi. Senjorai su gilia pagarba ir skausmu klausėsi apie šio  Lietuvos sūnaus gyvenimą, kuris amžiams priglaustas mūsų Šventovėje, o  dabar mes galėsime jį lankyti, pasimelsti.

Antroji popietės dalis buvo skirta sveikatai. Iš firmos „Forever Living Products Baltics“ vadybininkas Tomas Dambrauskas  papasakojo apie šios firmos gaminamus produktus iš alavijo, apie jų savybes ir kuo jie pranašesni už cheminius vaistus.

Įdomu buvo sužinoti, kaip ir kur alavijas auginamas, kokios jo gydomosios savybės. Senjorai   labai susidomėjo  produktais iš alavijo, nes  argi galima paneigti, kad visa, ką mums dovanoja gamta, yra  naudingiausia. 

                       Rima Lipšienė





Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021