Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Kauno gimtadieniui skirtas koncertas „Hans Leo Hassler- 400“ Tautos šventovėje (2012-05-18)

Paskelbta: 2012-05-20

Gegužės mėnesį Kauno miestas švenčia gimtadienį. Šiais metais Kaunas pažymi Napoleono armijos persikėlimo per Nemuną 200-ąsias metines.

Graži tradicija tapo miesto gimtadienio proga dovanoti koncertus kauniečiams Tautos šventovėje.

 

Šį penktadienį, po 18.00 val. šv. Mišių į koncertą „Hans Leo Hassler-400“ pakvietė Kauno berniukų ir jaunuolių choras „Varpelis“ ir Wiesbaden berniukų choras (Vokietija), vadovai Ksaveras Plančiūnas ir Roman Bernhard Twardy.

 

Šis bendras projektas skirtas XVII a. vokiečių kompozitoriui Hans Leo Hassler (Hans Liūtas Hassler), minint jo 400 metų po mirties (1564-1612).

Kompozitorius, vargonininko sūnus, pirmąsias muzikos pamokas gavo iš savo tėvo. Hassler yra laikomas viena iš svarbiausių visų laikų Vokietijos kompozitorių. Jis padarė nemažą perversmą bažnytinėje muzikoje, jo nuostabūs kūriniai pakeri klausytojus.

Kauno berniukų ir jaunuolių choro „Varpelis“ jau kelinti metai džiugina savo gerbėjus koncertais paminklinėje Prisikėlimo bažnyčioje.

 

Koncerto metu skambėjo Camille Sant-Saens „AVE VERUM CORPUS“, Maurice Durule „UBI CARITAS“, Giuseppe Zelioli „AVE MARIA“, Giovanni Simone Mayr „SUSCITAVI MIHI“, Hans Leo Hassler „MISSA SECUNDA“, Georg Friedrich Haendel „HALLELUJAH“

Nuoširdus ačiū Wiesbadeno bei „Varpelio“ berniukų ir jaunuolių chorams bei jų vadovams Roman Bernhard Twardy ir Ksaverui Plančiūnui už šį koncertą.

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021