Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Ekskursija į Žalgirio areną (2012-05-16)

Paskelbta: 2012-05-18

 

Kai senjorams pasiūliau  ekskursiją į Žalgirio  areną – visi sutiko, nes nedaugelis  buvo pabuvojęs joje vykstančiuose renginiuose. Nors krapnojo lietutis, bet gegužės 16-ąją prie arenos susirinko keturios dešimtys senjorų. Gidė Dalia Leonavičienė daugiau kaip valandą laiko mums pasakojo  apie areną, kad  ji tinka įvairiems renginiams, mobili,  puiki akustika, funkcionali, esant reikalui gali talpinti 2,5 tūkstančius žiūrovų ir iki 17,5 tūkstančio. Įdomu tai, kad per 4 valandas  gali tapti ledo arena.Ypač svarbu, kad visiems atlikėjams čia patiko koncertuoti.

Kaip sakė gidė, tai puikus postmodernizmo kūrinys, kurio autorius mūsų architektas Eugenijus Miliūnas. Arenoje daug  betono, gelžbetonio, mažai medžio,  atviros erdvės , panaudotos naujausios technologijos. Gidė aprodė  ložes, žalgiriečių, amfiteatrinę ir kitas erdves. Iš arenos atsivėrė Nemunas, sala ir Naujamiestis.

Ekskursiją baigėme restorane „1410“. Ne vienas nustebo, kad čia nėra  jokios prabangos, nes restoranas susilieja su visos arenos architektūra. Žinoma, ne visiems patiko postmodernistinis kūrinys, bet faktas lieka faktu, kad mūsų arena puikiai vertinama  Europoje.

Kas neskubėjo,  kartu susėdome restorane“1410“ , pasidalinome įspūdžiais, pasivaišinome arbata, kava – labai skani, desertu. 

      Rima Lipšienė



Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021