Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

A. Pabarčiūtės improvizacinės - sakralinės muzikos koncertas „Dovanoju Tau“ (2012-05-06)

Paskelbta: 2012-05-08

Gegužės 6 d. paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje vyko Andrės Pabarčiūtės  sakralinės muzikos koncertas „Dovanoju Tau“, kurį Andrė  skyrė Motinos dienai.

Andrė Pabarčiūtė - vokalistė, kompozitorė, pianistė yra gerai žinoma Lietuvos ir Europos kultūros padangėje kaip džiazo, sakralinės ir akademinės muzikos kūrėja, atlikėja.

 

Ji yra baigusi  Lietuvos  Muzikos ir Teatro Akademiją fortepijono specialybę pas prof. P. Geniušą, džiazo, improvizacijos studijas pas V. Čekasiną, kompoziciją pas N. Galiamovą ir B.Kutavičių, vokalo studijas pas S .Stonytę, yra tarptautinių akademinės ir džiazo muzikos konkursų laureatė, džiazo ir akademinės muzikos ir teatro festivalių  dalyvė. 

Andrė reiškiasi kaip savo projektų lyderė, kūrėja ir atlikėja. Jos kuriamos muzikos, performansų stilistika apima nuo šiuolaikinės akademinės kompozicinės muzikos iki sakralinio džiazo,  nuo įvairių tautų folkloro muzikos įtakų iki šiuolaikinės elektroninės muzikos, judesio, teatrinės raiškos. Jos performansai apibūdinami kaip, betarpiški, šilti, šiuolaikiški, visuomet  aukšto profesionalumo, originalūs ir kupini teigiamos energijos.

 

Andrės kuriama ir atliekama sakralinė-improvizacinė muzika skambėjo Šv. Kotrynos, Šv. Ignoto, Šv. Jonų bažnyčiose Vilniuje, Liuteronų bažnyčioje Kaune.

Šis A. Pabarčiūtės solinis koncertas  nepaliko abejingų. Atlikėjos  šviesi, jauki, rekreacinį poveikį turinti muzika palietė klausytojų širdis, užpildė visus susirinkusius ramybe, šiluma, grožiu ir darna.

Nuoširdus ačiū Jums, Andre Pabarčiūte, už šį koncertą. Iki kitų susitikimų!

Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija



Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021