Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - Santykis su savimi, su kitais ir su Dievu (2012-03-21)

Paskelbta: 2012-03-28

 

Nors visi senjorai turi sukaupę nemažą patirtį ir žinių, bet kiek žmogus begyventum, kiek besimokytum, puikiai suvoki, kad  tobulėjimui ribų nėra. O tobulinti save niekada nevėlu. Ypač dvasiniuose dalykuose. Todėl visi  dalyvavę popietėje kovo 21-ąją   turėjo  puikią progą  praturtinti save . Marijos radijo programų  direktoriaus kun. teologijos daktaras Kęstutis  Kėvalas parinko labai  aktualią ir gilią temą  „Santykis su savimi, santykis su kitais ir su Dievu“. 

Ką reiškia „Santykis su savimi“,- tai save pažinti, save priimti, save dovanoti. Kunigas Kęstutis ir analizavo šiuos klausimus, taip pat  analizavo  santykį su kitu žmogumi, kas svarbiausia, kaip įsijausti į kitą žmogų, kaip jam pagelbėti. Pateikė ir konkrečių pavyzdžių iš savo  patirties.  Santykyje su Dievu svarbu trys aspektai: ar turi maldos gyvenimą, kaip sekasi sakramentinė praktika , kaip sekasi dalyvauti šv. Mišiose ir skaityti Šventąjį Raštą.

Senjorai ne tik įdėmiai klausėsi kun. teologojos daktaro Kęstučio Kėvalo, bet  pateikė daug klausimų, į kuriuos išgirdo išsamius atsakymus.  Senjorai buvo labai dėkingi prelegentui už  paskaitą , nes  tai ką išgirdo , privers kiekvieną  pamąstyti, įvertinti  save ir savo santykį su savimi, kitais ir su Dievu. Tai ne vienos valandos ar vienos dienos darbas, tai nuolatinis, kasdieninis ir trunkantis visą gyvenimą.

                                                                                      Rima Lipšienė

                                        

                    

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021