Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Dialogas - Žodis ir spalva (2011-11-27)

Paskelbta: 2011-12-08

Belaukiant Kalėdų...

Pačios trumpiausios, pačios niūriausios dienos ir sniego vis nesulaukiame. Bet lapkričio paskutinįjį sekmadienį sulaukėme pasiilgto koncertų ciklo „Belaukiant Kalėdų...“

Prieš koncertą klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius kalbėjo apie Adventą. Jis pabrėžė, kad Kristus nenori, kad mūsų laukimas būtų įtemptas, jis trokšta, kad mūsų budėjimas būtų viltingas ir kupinas džiaugsmo. Kvietė dažniau pakelti akis į dangų ir,kaip vaikai, tkėti stebuklu, įsiklausyti į save, išgirsti save, matyti šviesą, bet ne tamsą.

 

Salėje užgeso šviesos ir pasigirdo stebuklinga „Tyli naktis“... Pažinome - dainavo Kauno muzikinio teatro primadona – Rita Preikšaitė (mecosopranas), jai talkino pianistė Beata Vingraitė. Jų atliekami kūriniai išties pripildė klausytojų širdis šviesos, vilties ir kvietė susimąstyti, susikaupti, kvietė džiaugtis ir tuo dalintis su kitais.

Susirinkusieji karštais plojimais dėkojo atlikėjoms - juk buvo įstabi valanda. Dėkojome ir šio ciklo mecenatams nebe pirmus metus - Aleksandrai ir Vytui Bancevičiams.

Lapkričio pradžioje dailininkė Emilija Jėzualda Jaudegytė kvietė į savo darbų parodą „Tyliai garsiai...“. Šį sekmadienį buvo gera proga dar kartą pasidžiaugti šios dailininkės kūryba, nes kitą sekmadienį jau bus kita paroda.


Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021