Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Projekto „Dialogas - Žodis ir spalva" atidarymas (2011-10-02)

Paskelbta: 2011-10-12

Spalio 2-ąją vėl pakvietė projektas „Dialogas – Žodis ir spalva“. Prieš renginį klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius padėkojo projekto organizatoriams – Kauno valstybinio akademinio dramos teatro direktoriui Egidijui Stancikui ir dailininkui Vytautui Lagunavičiui, projekto rėmėjai - Krašto apsaugos ministrei Rasai Juknevičienei. Klebonas pasidžiaugė, kad konferencijų salėje gausus būrys susirinkusiųjų ir palinkėjo dvasinės atgaivos.

 

Monsinjoras  kalbėjo ir apie Angelų sargų šventę,  klausdamas, ar dažnai pagalvojame apie angelus, apie jų globą, apie jų meilę, apie jų pagalbą kiekvienam mūsų?

Valandoje dalyvavusi režisierė aktorė poetė Neris Karpuškaitė skaitė savo kūrybą, kurioje tiek daug gyvenimo spalvų ir atspalvių, potyrių ir pažinimo džiaugsmo. Ir visa išgyventa iki širdies gelmių pačios kūrėjos, todėl kiekviena jos mintis giliai palietė susirinkusiųjų širdis. Beje, Neris Karpuškaitė sakė, kad jai gera daklyvauti šiame projekte, gera skaityti čia susirinkusiems. Argi ne didžiausia palaima, kai gimsta ryšys tarp kūrėjo ir žūrovo?

 

Du dailininkai pakvietė į parodą: Aistė Juškevičiūtė į tapybos darbų, Evaldas Mikalauskis – į grafikos. Abu dailininkai yra surengę po keletą personalinių parodų ir dalyvavę keliose dešimtyse grupinių parodų ne tik Lietuvoje, bet ir Europos šalyse.

                                                                   Rima Lipšienė 

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021