Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - išvyka į Šv. Kryžiaus bažnyčią (2011-04-06)

Paskelbta: 2011-04-12

Kai senjorams pasiūliau kartu apsilankyti Kauno Šventojo Kryžiaus bažnyčioje ir sužinoti išsamesnę jos istoriją – visi mielai sutiko. Važiuodami iš Aleksoto, žvelgiame į Žaliakalnį - regime šios bažnyčios bokštus. Žinome, kad ji neatsiejama nuo karmelitų vienuolyno, žinome, kad viena didžiausių šventovės vertybių – Karmelitų Dievo Motinos atvaizdas. O ar neįdomu sužinoti dar daugiau?
Nors pasitaikė darganota balandžio 6-osios diena, bet senjorai nepabūgo ir daugiau kaip keturiasdešimt susirinko Šv. Kryžiaus bažnyčioje. Mus maloniai sutiko šios bažnyčios klebonas Renaldas Šumbrauskis ir papasakojo bažnyčios istoriją. O ji labai įdomi, turinti jau daugiau kaip tris šimtus metų. Išgirdome ne tik šio puikaus baroko meno paminklo statybos istoriją, architektūros ypatumus, altorių išskirtinumus, paveikslų istorijas, sasąjas su karmelitų vienuolija , bet ir apie susibūrimus bažnyčios rūsyje sovietinės okupacijos metais.
Džiugina tai, kad šioje šventovėje yra labai daug sakralinės architektūros ir dailės paveldo. Kaip sakė klebonas Renaldas Šumbrauskis, - jų išsaugojimas yra vienas didžiausių rūpesčių ir siekių. Kas nepabūgo aukščio ir siaurų laiptų - palypėjo į bokštą ir po kojomis apžvelgė miestą. Argi ne simboliška, kad po mūsų kojomis ir didysis prekybos centras? Nors ir didelis, bet jis neužgožė Šventojo Kryžiaus bažnyčios. Juk ši šventovė – mūsų didžiausias dvasios turtas, kurio negalima sunaikinti ar sumenkinti.
Senjorai ne tik išgirdo ir susipažino su Šv. Kryžiaus bažnyčios istorija, bet ir pasimeldė, gavo kiekvienas po leidinuką apie šią bažnyčią, paaukojo. Visi pasisėmėme dvasinės stiprybės, žinių ir širdingai padėkojome klebonui Renaldui Šumbrauskui už šiltą sutikimą, linkėdami Dievo palaimos jo darbuose.
                                                       Rima Lipšienė
Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021