Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Renginių projekto „Dialogas – žodis ir spalva" atidarymas (2007-09-22d.)

Paskelbta: 2007-09-22

2007-09-22 

        Rugsėjo 20-23 d. Kristaus Prisikėlimo parapijoje vyko Eucharistijos šventė „Eucharistija – amžinoji vienybė su Kristumi”. Į šią šventę gražiai įsipynė renginių projekto „Dialogas – žodis ir spalva“ naujo sezono atidarymas. Šventę pradėjo Kauno dramos teatro aktorius Egidijus Stancikas monospektakliu „Judo išpažintis“.

Visą pavasarį, pradedant vasario 25 d., aktoriaus E. Stanciko ir mūsų klebono mons. Vytauto Grigaravičiaus iniciatyva Tautos šventovės lankytojus džiugino aktoriai, dailininkai, projekto „Dialogas – žodis ir spalva“ dalyviai. Įvyko šeši susitikimai. Vienas iš jų, skirtas tėvo dienai, įvyko neplanuotai. Tuomet susitikime skambėjo ne tik žodis, bet ir muzika. Šiame susitikime E.Stancikas pažadėjo, kad kažką nuo rudens vėl pamąstys. Aktorius savo pažadą ištesėjo. 
        Ir štai šiandien, rugsėjo 22 d., sulaukėme jo dovanos. Jis pats monospektakliu „Judo išpažintis“ pradėjo naują renginių ciklą „Dialogas – žodis ir spalva“. Šio susitikimo tema: „Žmogaus nuopuoliai ir aukštumos.“

       Negirdimai (aktorius buvo basas), juodai apsirengęs, aktorius atėjo į priekį, prie Nukryžiuotojo (kabančio ant sienos konferencijų salėje).

Žodžiai: „Išklausykite mane, aš papasakosiu viską, ką žinau, aš papasakosiu, kur Jis slepiasi, suimkite Jį, nukankinkite Jį ...“, -  prikaustė, pakerėjo, nukėlė du tūkstantmečius atgal. Nesvarbu, kad čia moderni salė, nieko neprimenanti anų laikų. Jos nebeliko, kaip nebeliko šalia sėdinčiųjų. Buvo tik jis – Judas Iskarijotas ir jo akys, kurios atspindėjo vidinius išgyvenimus. Čia jos švelniai žvelgė, išpažindamos meilę ir atsidavimą, čia liepsnojo pykčiu, neapykanta artimiausiam žmogui, čia jose atsispindėjo liūdesys ir beviltiškumas, čia užsidegdavo puikybės jausmu – aš, tik aš, viską galiu, viską padariau!...

Nenusakomai sukrečianti pabaiga. Tyloje Judas  stovi ties Nukryžiuotuoju ir,  kai jis atsisuko i publiką, jo prigesęs žvilgsnis bylojo apie sielos tuštumą: - Jėzaus nebėra šalia ir gyvenimas neteko prasmės.                                                   

 

Po išgyventų žmogaus nuopuolių akimirkų aktorius E.Stancikas pakvietė pereiti į parodų salę, kur išvydome alpinisto Vlado Vitkausko nuotraukų parodą.  

 

Nenusakomas kalnų grožis meniškai pavaizduotas fotografijose.

 

Tai Everesto, Andų, Kaukazo, Antarktidos ir kitų kalnų aukščiausios viršūnės, kur pabuvojo autorius. Jis pirmasis iš Pabaltijo iškėlė mūsų trispalvę tautinę vėliavą visų žemynų aukščiausių kalnų viršūnėse.

                                                                                        B.Vasylienė


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021