Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Koncertai, parodos, kiti kultūriniai projektai

2017 m. gruodžio 10 d., sekmadienį, 12.00 val. Adventinis koncertas "Belaukiant Šv. Kalėdų" ir Šveicarijos lietuvių bendruomenės kilnojamosios fotografijų parodos „LIETUVIŲ ŠVEICARIJA” atidarymas

Paskelbta: 2017-11-20

Pasaulio muziką pristato pianistas dr. Motiejus Bazaras.

Šį koncertų ciklą  remia Kauno miesto savivaldybė

Šveicarijos lietuvių bendruomenės (ŠLB) kilnojamoji fotografijų paroda “Lietuvių Šveicarija” yra skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui pažymėti. Savo kelionę po Lietuvą pradėjusi 2016 m. liepos 17 d., minint Pasaulio lietuvių vienybės dieną, paroda po Lietuvos miestų ir miestelių kultūros centrus, švietimo ir mokslo institucijas, muziejus ir bibliotekas keliaus per visus jubiliejų mininčius metus.

Parodoje – dešimties Šveicarijos lietuvių fotografijos, kuriose įamžintas Šveicarijos lietuvių bendruomenės gyvenimas ir veikla, puoselėjant tautinį tapatumą, gimtąją kalbą ir kultūrą, o taip pat - šveicariškos tradicijos ir įspūdingiausi Alpių šalies gamtovaizdžiai. Tai pasakojimas vaizdais apie mažos tautinės bendruomenės nueitą kelią nuo Antrojo pasaulinio karo pabėgėlių stovyklos susikūrimo iki šių dienų aktyvios lietuvių bendruomenės visuomeninės veiklos atspindžių.



Parodos dalyviai: Diana Brunner, Eglė Dranevičienė, Danutė Gudauskienė, Ilona Katkienė, Vilma Kinčiūtė – Kern, Rita Meyer, Feliksas Ostapenko, Rimas Sukarevičius, dr. Lijana Tagmann, Laima Jokimaitė – Tikuišienė.
Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021