Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas - žodis ir spalva“ (2010-05-16)

Paskelbta: 2010-05-19

                                                         Dėkoju už šią akimirką...

Šais žodžiais pradėjo savo valandą saulėtą gegužės 16-osios sekmadienį Kauno valstybinio akademinio dramos teatro aktorė Liucija Rukšnaitytė.

Ji nepamirštama teatro mylėtojams iš tokių spektaklių, kaip J.Grušo „Gintarinė vila“, T. Vailderio “ Mūsų miestelis“, J. Montvilos „Didysis geismas“, M. Koreso „Senelių namai“ ir daugelio kitų. Kaip ir spektakliuose, taip ir šiame susitikime, žiūrovai pajuto iš jos neišsenkantį gerumą, švelnumą ir jautrią, kupiną meilės širdį.

 Aktorė papasakojo, kokią didelę įtaką jos, kaip asmenybės, ugdymui turėjo šeima, mama, kokios vertybės jai tapo gyvenimo kelrodžiu. Ir skaitė O. Henrio apsakymus.

Ir vėl nauja tapybos darbų paroda, kurios autorius jaunas dailininkas, beje, aktorės Liucijos Rukšnaitytės sūnus - Povilas Ramanauskas. Tai jo bakalaurinis darbas, tema „Šnabždesiai“. Kaip sako jaunasis kūrėjas: „Tapydamas perteikiu simbolinius vaizdinius, tapau, kaip jaučiu, drobėje išsikraunu, palieku savo apmąstymus, įtampą“.

Tai pirmoji personalinė Povilo darbų paroda, apie kurią gerai atsiliepė atidaryme dalyvavę Dailės akademijos dėstytojai.
Ir miela, ir džiugu, ir prasminga, kad projekte „Dialogas –žodis ir spalva“ jau nebe pirmą kartą dalyvauja meninkai iš vienos šeimos.

                                                     Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021