Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – žodis ir spalva“ (2010-03-28)

Paskelbta: 2010-04-01

Klojam šakeles – atveriam širdį...

Kokia giluma šiuose žodžiuose, kuriuos tarė aktorius Saulius Bagaliūnas Verbų sekmadienio popietėje susirinkusiems konferencijų salėje. Dar labiau įsiklausyti, išgirsti, susivokti aktorius pakvietė, skaitydamas poeto simbolisto Jurgio Baltrušaičio kūrybą. Nesuklysiu teigdama, kad šio poeto kūrybą retai kas skaito.

Aktorius Saulius ne tik skaitė, bet ir dalinosi mintimis, kodėl pasirinko Jurgio Baltrušaičio kūrybą, ką joje rado, kuo aktorių sužavėjo šis poetas.„ Tylu, tylu...Vien tuščias krantas plyti/ Tamsoj nakties.../ Kaip žemės žodžiais gėlą išsakyti/ Manos širdies.“ Tai tik kelios jaudinančios eilutės iš poeto simbolisto Jurgio Baltrušaičio poezijos, o kai Saulius Bagaliūnas perskaitė keliolika elegijų, giesmių - tai atvėrė gilią poeto sielą, kurios virpesiai sujaudino klausytojus.

Praėjusiais metais, dalyvaudamas projekte „Dialogas – Žodis ir Spalva“, Saulius Bagaliūnas žiūrovus apdalino savo sode užaugintais obuoliais. Širdingas aktorius buvo ir šį kartą, atnešė pavasario pranašų – susprogusių žilvičio šakelių ir dovanojo klausytojams. Argi neatsivėrė visų susirinkusiųjų širdys? Tikrai – taip.

Šį sekmadienį dar džiugino dviejų dailininkų – tėvo ir sūnaus - Vytauto ir Aurelijaus Lagunavičių tapybos darbų paroda. Šie menininkai mažai pasakoja apie savo kūrybą. Jie sako , kad jų darbai kalba, o gausus žiūrovų būrys juos ir kalbino.

                                                                Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021