Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Dialogas – žodis ir spalva“ (2010-02-28)

Paskelbta: 2010-03-03

Padėkime dvasinę plytą...

Artėja šv. Kazimiero diena. Apie šio Šventojo gyvenimą susirinkusiems po šv. Mišių konferencijų salėje paskutinįjį vasario sekmadienį ir kalbėjo klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius.

Lietuvos globėjas tarsi primena apie šeimos dvasines vertybes, kokią įtaką šeima turi jauno žmogaus gyvenime. Klebonas kvietė visus pamąstyti apie savo jaunas atžalas ir ką kiekvienas galime duoti, kas svarbiausia formuojant žmogų. Klebonas ragino kiekvieną padėti dvasinę plytą...

Kiekvienas susitikimas su projekto „Dialogas – žodis ir spalva“ menininkais praturtina, nuskaidrina. Bet vasario 28-osios valanda buvo ypatinga. Manyčiau, kad visi, kurie sekmadienį buvo renginyje, patyrė labai didelę dvasinę atgaivą ir neliko abejingi pažiūrėję Arvydo Lebeliūno režisuotą mono spektaklį Aldith Moris „Damien“, kurį vaidino aktorius Henrikas Savickis.


Tai drama apie belgų Šventąjį Demjeną, jo gyvenimą, pašvęstą raupsuotiesiems.Tai spektaklis, sukrečiantis iki sielos gelmių ir pasakojantis apie didžiausias žmogaus dvasines vertybes. Susirinkusieji atsistojo, karštais plojimais dėkodami aktoriui Henrikui Savickiui ir popietėje dalyvavusiam režisieriui Arvydui Lebeliūnui.

Netrūko lankytojų jau nebe pirmą savaitę vykstančioje skulptoriaus Stasio Žirgulio darbų parodoje.

                                                                   Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021