Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Svečiuose folkloro ansamblis „Svirbė“ (2010-01-10)

Paskelbta: 2010-01-14

Iš senelių skrynios...

Manyčiau, nesuklysiu taip pavadindama pirmąjį koncertą šiais metais įvykusį po šv. Mišių konferencijų salėje. J. Lukšos gimnazijos folkloro ansamblis „Svirbė“, vadovaujamas Margaritos ir Rimanto Vaičekonių klausytojus nudžiugino ne tik dainomis, melodijomis ir senoviniais šokiais. Kartu kvietė dalyvauti ir klausytojus.

Taip pat papasakojo mūsų tautinių juostų audimo tradicijas ir pademonstravo, kaip jas reikia austi. Skirtingais tautiniais rūbais buvo apsirengusios moterys: susipažinome kuo skiriasi, kuo ypatingi žemaitės, aukštaitės, dzūkės ir suvalkietės tautiniai rūbai, kaip atskirti ar mergina bei vaikinas dar viengungiai ar jau vedę.

 Įdomu tai, kad šiame ansamblyje su džiaugsmu dalyvauja įvairaus amžiaus žmonės: paaugliai ir jaunimas, brandaus ir garbaus amžiaus sulaukę. Ir netgi visa šeima: mama, tėtis ir sūnus. Ar tai ne pati tobuliausia auklėjimo mokykla?

Klausytojai pasidžiaugę šio ansamblio programa, ne tik gėrėjosi jų atliekamomis dainomis ar šokiais, bet sužinojo, kiek daug grožio slypi mūsų senolių skrynioje. „Svirbės“ folkloro ansambliui linkėjome kūrybinės kloties ir ateityje nepailstant puoselėti mūsų tautos turtingą folklorą.

                                                                                        Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021