Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Adventinis koncertų ciklas „Belaukiant Kalėdų...“(2009-11-29)

Paskelbta: 2009-12-02

 

Paskutinįjį lapkričio sekmadienį uždegta pirmoji Advento žvakė. Atėjo rimties ir laukimo metas. Giliam vidiniam susikaupimui, permąstant savo gyvenimo kasdienybę, - kvietė klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius, kreipdamasis į susirinkusius prieš koncertą.

Prasidėjo koncertų ciklas „Belaukiant Kalėdų...“ Jau trečius metus juos mecenuoja Aleksandra ir Vytas Bancevičiai. Reikia žemai nusilenkti šiems garbiems žmonėms už jų gerumo dovaną Šv. Kalėdų proga šimtams kauniečių. Aleksandra ir Vytas Bancevičiai linkėjo visiems dvasios atgaivos ir širdžių šilumos.

Ir kas buvo koncerte tai patyrė, klausydamiesi Kauno muzikinio teatro primadonos Violetos Sagaitytės atliekamų arijų iš operų ir operečių, lietuvių kompozitorių dainų. Jai talkino pianistė Ligija Richterytė-Janulevičienė. Violeta Sagaitytė ne tik garsi dainininkė, ji ir poetė. Tad pravėrė klausytojams ir savo poezijos duris, skaitydama romantika, ilgesiu, liūdesiu ir viltimi alsuojančias eiles.

Nors dviejų jaunų menininkių Eglės Česonytės ir Kristinos Ingram grafikos ir porceliano darbų paroda buvo atidaryta prieš dvi savaites, bet ir šį sekmadienį lankytojų netrūko.

                                                 Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021