Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šeimos žvakė keliauja per šeimas (2009-11-22)

Paskelbta: 2009-11-25

 

Lapkričio 22 dieną šeimos rinkosi į 11 val. šv. Mišias, kurių pabaigoje pirmai Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos šeimai buvo įteikta “Šventoji šeimos žvakė”. Šią žvakę šeima gavo kartu su šeimai skirta malda, kurią kasdien galės kalbėti prie uždegtos žvakės.

Tikimės, jog ši graži tradicija – žvakės perdavimas iš šeimos į šeimą taps nuolatinė ir kiekvieną mėnesį ši žvakė keliaus vis į kitos šeimos namus.

Po šv. Mišių šeimų būrys rinkosi į konferencijų salę, kur jaukiai, prie arbatos puodelio galėjome pasikalbėti.
Pirmiausia Neringa Vaišvilienė, Kristaus Prisikėlimo parapijos šeimų bendruomenės koordinatorė, pasidžiaugė, jog šiandien yra ir senbuvių šeimų, kurios jau šiai bendruomenei priklauso beveik metai, ir labai smagu matyti naujas šeimas, kurios, tikėkimės, čia pasiliks tai pat. Neringa supažindino šeimas su Šeimos centro veikla, šiandien vykusios žvakės perdavimo į šeimą prasme, bei pakvietė šeimas aktyviai įsijungti į šią tradiciją.

Toliau užsiėmimą vedė diakonas P. Mackevičius. Susitikimo tema buvoapie šeimą, bažnytinę santuoką, vaikų atsiskyrimą nuo tėvų bei sukūrimą savo šeimos. Buvo skaitomi skaitiniai iš šv. Rašto, dalinamasi mintimis, diskutuojama. Džiugu ir tai, kad šiame susitikime dalyvavo ne tik jaunos, bet ir pagyvenusios šeimos, kurios tai pat dalinosi savo neįkainojama patirtimi santuokoje.

Nuoširdžiu bendravimu, šiluma ir atvirumu sužavėjo šeimas šis susitikimas. Čia jos pasijautė laukiamos, išklausomos, svarbios, nes šeimai yra labai svarbi bendruomenė, kurioje ji jaustųsi laukiama, sava ir palaikoma. Buvo smagu matyti šypsenas veiduose, girdėti gražius žodžius ir padėką už tai, jog jos gali čia ateiti.  

                                                              Neringa Vaišvilienė

 




Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021