Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Jaunųjų parapijiečių krikščioniška stovykla (2009-08-17)

Paskelbta: 2009-08-17

 

Kaip ir kasmet, organizuojama krikščioniška vaikų stovyklėlė, šiemet galėjo džiaugtis mažųjų dalyvių gausa. Liepos 8-12 dienomis „Gyvųjų akmenų“ bendruomenei priklausančioje sodyboje gyveno net 53 stovyklautojai, tarp kurių Prisikėlimo parapijoje šiais metais Pirmąją Komuniją priėmę vaikai ir būrelio „Dievo vaikai“ nariai. Nors būta organizatorių jaudulio dėl tokio dalyvių skaičiaus, tačiau galiausiai visi galėjo džiaugtis vieni kitų rūpestingumu ir šiluma.

Kasdien grupelių vadovai, „Dievo armijos“ jaunimas, stovyklautojus nustebindavo vis kitokia veikla. Pavyzdžiui, visiems labai įsiminė atvykimo diena, kai vaikai turėjo įveikti tam tikras užduotis, būtent, karingajam vikingui paliepus, įveikti neilgą kliūčių ruožą ar netikėtai vasaros viduryje pasirodžiusiam Kalėdų seneliui padainuoti dainelę. Įveikus šias ir dar daugiau nepaminėtų užduočių, stovyklautojai galėjo lengviau atsipūsti ir susitikti su kitais vaikais. Kitą rytą vaikai buvo kviečiami dieną pradėti šokiais, dieną pabaigti – šauniajame talentų šou. Taip pat stovyklautojų užduočių sąraše – krikščioniškos laidos sukūrimas. Šiais metais laidelės buvo labai linksmos ir kiekvienam padovanojo ne tik šypseną veide, bet ir geros nuotaikos užtaisą visam likusiam vakarui. O kur dar viktorina, krikščioniško miuziklo žiūrėjimas, „lobio“ paieškos? Visų užsiėmimų tiesiog neįmanoma aprašyti!

Penkias dienas trukusios stovyklos tema buvo septyni Sakramentai. Kiekvieną dieną stovyklautojams buvo pravedami mokymai apie Sakramentus. Vėliau jaunesnieji ir vyresnieji vaikai, pasidaliję grupelėmis, išsamiau aptardavo tai, ką buvo kalbėję stovyklos vadovai. Tai leido dalyviams labiau įsigilinti į aptariamą Sakramentą ir pasidalinti savo mintimis su kitais. Taigi stovyklėlės pabaigoje visi vaikai jau buvo susipažinę su septyniais Sakramentais.

Stovyklaujantys vaikai pajausti Dievo artumą galėjo ne tik klausydami mokymų, bet ir dukart per dieną mažojoje koplytėlėje dalyvaudami bendroje maldoje. Pašlovinę Dievą, vaikai klausėsi Šventojo Rašto ir tyloje bandė išgirsti, ką jiems sako Viešpats. Tokia malda pripildydavo meilės kiekvieno mažutėlio širdį ir pasisėmę gerų emocijų, stovyklautojai galėjo ne tik pradėti dieną šypsodamiesi bei ją ir užbaigti. Labiausiai Dievo meilę vaikai pajautė priešpaskutinę dieną vykusio Šviesos kelio metu. Nors į jį reikėjo keltis labai anksti, tačiau vos pradėjus juo keliauti kiekvienas džiaugėsi savo pasirinkimu. Visą kelią lydėjusi šlovinimo giesmė, Šventojo Rašto žodžiai, vėliavų plevėsavimas virš galvos, bendražygio šiltos akys – visa tai leido pajausti Šventosios Dvasios buvimą tarp stovyklautojų. O vakare – visi norintieji ėjo kalbėti Rožinį (rožinį patys vaikai pasigamino).

Maldos dalyviai dėkojo už šaunią stovyklą ir už visas Dievo suteiktas dovanas.

Paskutinę stovyklos dieną vaikai praleido besiruošdami šventosioms Mišioms. Šios šv. Mišios buvo netradicinės, nes vyko po atviru dangumi. Susitikę su tėvais ir trumpai aptarę stovykloje patirtus įspūdžius, visi pradėjo švęsti šv. Mišių auką. Šilti kunigo žodžiai, padrąsinantys, paskatinantys pasitikėti Dievu, dar kartą padėjo pajusti Viešpaties meilę. Dėkodami Dievui už puikiai prabėgusią stovyklą visi laimingi grįžo namo, širdyje pasilikę šilčiausius vasaros prisiminimus. 

                                    Būrelio „Dievo vaikai“ atstovė Svajūnė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021