Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Sveika, Marija, Gražiosios Meilės Motina... (2009-06-03)

Paskelbta: 2009-06-11

 

Taip tarė senjorai birželio 3-ąją aplankę Pažaislio Švč. Mergelės Marijos apsilankymo pas Elzbietą bažnyčią ir vienuolyną. Kartu su senjorais piligriminiame žygyje dalyvavo ir etnografinio ansamblio „Sūduva“, su kuriuo senjorai bendrauja jau antrus metus, nariai.

Daugiau kaip keturios dešimtys žygio dalyvių, nepaisydami lietaus, atvykome į Pažaislį. Apie vieną iš puikiausių brandžiojo baroko architektūros šedevrų šiaurės rytų Europoje mums papasakojo Šv. Kazimiero kongregacijos sesuo Edita. Ji mums atskleidė vienuolyno ir bažnyčios istoriją, supažindino su jų meninėmis vertybėmis.

Daugelis iš senjorų ne vieną kartą buvo lankęsi Pažaislio bažnyčioje, bet šis apsilankymas išskirtinis, nes mes išgirdome iš sesers Editos labai išsamų ir vaizdingą pasakojimą apie šio ansamblio statybą, fundatorius ir dailininkus, kamaldulių ir kazimieriečių vienuolijas, pamaldumo tradicijas ir, be abejo, apie Gražiosios Meilės Motinos paveikslo istoriją bei freskas. Kiekvienas savo malda šioje šventovėje padėkojome Dievui už suteiktas malones ir turėjome šventišką agapę Pažaislio ansamblio Svečių name, Pacų salėje.


                                                                            Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021