Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Birželio 1-ąją, Vaikų gynimo dieną, svajonės kilo į dangų... (2009-06-01)

Paskelbta: 2009-06-02

 

Birželio 1 dieną, Lietuvos tūkstantmečio vaikams skirtą dieną, Kauno m. J. Jablonskio gimnazijos septintokai su auklėtojomis ir lydinčiais mokytojais rinkosi prie Tautos šventovės. Moksleiviai ir mokytojai nešėsi įvairiaspalvius balionus. Balionai – iš anksto apipiešti, aprašyti palinkėjimų tekstais, svajonėmis, viltimis ir lūkesčiais.

Lygiai 12.00 val. plojimais ir šūksniais palydėtos „svajonės“ nuo Paminklinės Prisikėlimo bažnyčios terasos pakilo į dangų.

Visi, pasidžiaugę svajonių debesimi ir miestu, trumpai ekskursijai stabtelėję šventovės viduje, leidosi konferencijų salėn, kur turėjo galimybę susipažinti su Tautos šventovės sumanymo ir įgyvendinimo istorija užfiksuota dokumentiniame filme.

Jeigu taip sunkiai kelią skynusis į gyvenimą idėja apie Tautos šventovę tapo realybe, tai gal ir šiandieninėms vaikų svajonėms lemta išsipildyti? Tik vienas Dievas težino... Jei kiekvienas įdėtų tiek laiko ir pastangų, kiek jų įdėta į šią šventovę, gal visos svajonės taptų realybe? Tegul kyla visos svajonės link Dievo duotos realybės! 

                                           Aušrelė Krunglevičiūtė,  J. Jablonskio gimnazijos tikybos mokytoja


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021