Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Trijų Karalių šventė parapijos jaunoms šeimoms

Paskelbta: 2024-02-02

Trijų Karalių šventė Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje
2024-01-07 dieną, parapijos jaunos šeimos gausiai dalyvavo sekmadienio šv. Mišiose ir po jų tėveliai su vaikais skubėjo į Trijų Karalių šventę konferencijų salėje. Mūsų visų jau salėje laukė Šventoji Šeima: Marija (mama Milda), įspūdingo stoto Juozapas (tėtis Stanislovas), o mamos glėbyje saldžiai snaudė mažylis Antanukas. Nuskambėjus gitaristės Alinos vedamai giesmei, į salę įplasnojo nuostabiausiais angelais persirengusios mergaitės, kurios Jėzuliui sugiedojo keletą giesmelių. O kaip jautriai skambėjo Marijos (mamos Mildos) lopšinė Kūdikėliui Jėzui!

O tada jau į salę iškilmingai įžengė Trys Karaliai, nesušaldyti speigo ir neužpustyti lietuviško sniego... Kasparas (Mindaugas) - iš Vokietijos, atnešė mirą ir pagarbino Dievą gimusį žmogumi. Melchioras (Arnoldas) - iš Indijos, atnešė auksą ir pagarbino Kūdikėlį kaip Karalių. Baltazaras (Antanas) - iš Tanzanijos dovanojo smilkalus ir pagarbino Kūdikėlį kaip Dievą ir visatos Kūrėją. Įteikę dovanas, Karaliai kartu su visais vaikais ir tėveliais pagarbino Kūdikėlį Jėzų sugiedodami „Sveikas Jėzau gimusis“ ir linksma kalėdine giesmele, linkėjo vieni kitiems „Džiaugsmingų šventų Kalėdų ir Metų Naujų.“ Tada jau visiems susirinkusiesiems apie gerumo medį širdelėse pasaką pasekė mama Indrė, kuri nemato akimis, bet viską mato širdimi. Po pasakos netikėtai, bet nuoširdžiai vaikų laukiamas į salę užklydo pavargęs, veik visas dovanas išdalinęs, namo bekeliaujantis Kalėdų Senis (tėtis Edgaras), kuris pirmiausia pasveikino Šventąją Šeimą, o paskui papasakojo, kaip gyvena su pingvinais ir baltomis meškomis, kaip keliauja traukiniais ir kaip šildosi per speigus... Na, ir net nepajutome kaip vaikai linksmai sukosi rateliuose ir žaidimuose kartu su Kalėdų Seneliu, į kuriuos mielai įsijungė ir tėveliai. Kiekvienas vaikas gavo po dovanėlę iš Kalėdų Senio mainais į palinkėjimą. Vaikai linkėjo pačių geriausių ir svarbiausių dalykų: meilės, džiaugsmo, draugų, dainų, tikėjimo, Dievo palaimos, sveikatos...



Apsidžiaugėme, kai į šventę atskubėjo mūsų parapijos klebonas Kęstutis Rugevičius, kurį džiaugsmingai sutiko visos šeimos. Klebonas palaimino vaikučius ir jų tėvelius, ir bendrą vaišių stalą. Sesuo Ramutė su vaikais pasveikino Kleboną ir padėkojo jam už dosnumą ir tėvišką rūpestį parapijos šeimų sielovada. Padėkojome Kalėdų Seneliui, gitaristei Alinai, mamai Indrei už savo sukurtą ir pasidalintą pasaką bei mūsų gražiesiems angeliukams, didingiems Karaliams ir mielajai Šv. Šeimai. Nuoširdus ačiū už pagalbą paruošiant salę šventei: mamai Evelinai ir Dalijai, tėčiui Mindaugui be kurių rankų ir širdies nepatirtume tiek grožio ir džiaugsmo. Ilgai nenorėjo persirengti nei angeliukai, nei karaliai, ilgai šurmuliavome šiltoje salėje, kurioje buvo gera ir smagu, nes susitiko seni draugai, susipažino nauji, šeimos dalinosi vaišėmis, arbata, savo džiaugsmais ir rūpesčiais, džiaugėsi bendryste ir tikėjimo kelione. Viliamės, kad prie mūsų jungsis vis daugiau šeimų ir augsime Dievo malonėje ir artume.




Parapijos jaunų šeimų ratelis
Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021