Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Sekmadienio popietėje – Atgaivinkime ir puoselėkime mūsų tradicijas… (2009-01-18)

Paskelbta: 2009-01-22

 

Tik taip galima pavadinti sekmadienio, sausio 18 d., popiečio valandą bažnyčios konferencijų salėje. Klebonas monsinjoras Vytautas Grigaravičius kvietė gaivinti katalikiškas tradicijas, nes, lankydamasis katalikų namuose, pasigenda katalikiškų ženklų. Mūsų seneliai ir tėvai visada turėjo savo namuose Kryžių, Švč. Mergelės Marijos ar šventųjų paveikslą. Juk Kryžius – tai palaimos ženklas.

Klebonas priminė ir prasmingą tradiciją, kai tėvai laimina vaikus, ne tik išleisdami priimti Santuokos sakramentą, bet ir kelionėn. Manyčiau, monsinjoro žodis ne vieną privertė ir susigėsti, ir pasikeisti, nes tai padaryti visai nesunku.

O klausydamiesi Kauno rajono kaimiškos kapelos „Laumena“ (vadovas Vladas Daknys) koncerto, vėlgi supratome, kad nėra gražesnės dainos, kaip lietuviška, tik kai kurios ir primirštos. Ir vėlgi tarsi priminimas – nepamirškime savo tautos dainų ir tradicijų. Kapelos muzikantai ir dainininkai savo dainomis ir melodijomis taip sužavėjo klausytojus, kad jie nenorėjo skirstytis.

                                                                                                         Rima Lipšienė


Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021