Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Tai mano padėka Dievui...(2008-12-07)

Paskelbta: 2008-12-09

 

Antrąjį Advento sekmadienį po šv. Mišių konferencijų salėje koncertavo jaunas dainininkas Liudas Mikalauskas (bosas), kurį dauguma klausytojų pažino, žiūrėdami „Triumfo arką“ televizoriaus ekranuose. Jam talkino patyrusi pedagoge ir pianistė Audronė Eitmanavičiūtė.

Jų koncertas sujaudino klausytojus iki giliausių sielos kampelių, jų parinktas repertuaras buvo iškalbingas, labai tinkantis Advento nuotaikai ir šv. Kalėdų laukimui. Mes išgirdome labai sudėtingus ir retai atliekamus klasikų kūrinius, kaip J. S. Bach „Domine Deus“, G. Bizet „Agnus Dei“, arijas iš G.Verdi operų „Ernani“ ir „Makbeto“, o taip pat lietuvių kompozitorių J. Tallat – Kelpšos, J.Gruodžio, J.Klovos dainas. Atlikėjams buvo skirta daug padėkos žodžių, aplodismentų, gėlių.

Po koncerto pasiteiravau jaunojo dainininko Liudo Mikalausko, su kokia nuotaika jis ruošėsi šiam koncertui. Jo atsakymas buvo trumpas : „Tai mano padėka Dievui“.

Parodų salėje susirinkusieji turėjo progos susipažinti taip pat su jaunos menininkės – dailininkės Indrės Šataitės tapybos kūrinių paroda.

Kaip ir visada projekto „Dialogas – žodis ir spalva“ renginiuose dalyvauja pagyvenę žmonės, bet šioje popietėje matėme daug jaunų veidų. Ir visi susirinkusieji gėrėjosi ir džiaugėsi jaunųjų Lietuvos menininkų – Liudo Mikalausko ir Indrės Šataitės kūryba.


                                                                                                           Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021