Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Šeimų bendruomenės labdaros vakaras, skirtas nevalstybiniams vaikų namams “Namų židinys” paremti (2019-01-07)

Paskelbta: 2019-01-08


Sausio 6 dieną vyko Kauno Kristaus parapijos Šeimų bendruomenės inicijuotas labdaros vakaras, skirtas nevalstybiniams vaikų namams “Namų židinys” paremti.

Vaikų namų vadovė Vida Grinienė (šeimų bendruomenės narė) dėkojo susirinkusiems ir priminė, kad pagalba galima ne tik finansinė, bet ir dvasinė, psichologinė. Galima vaikučius globoti savaitgaliais, pasiryžtis būti krikšto tėvais ir pan.

Savo pasisakyme mons. Vytautas Grigaravičius, atsižvelgdamas į savo gyvenimą kelią, priminė, kad “našlaičiai” vaikai jaučia didžiulį meilės alkį, kad jie visada laukia savo tėvų. Ragino pagalvoti, o gal kas nors iš susirinkusiųjų galėtų apsispręsti net ir nuolatinei globai?


Renginio vedėjas Vilius Kaminskas šmaikščiai pristatė fortepijoninį trio.

Grupės aprašymas buvo intriguojantis: “Grupės vokalistė Milda keliaudama po Islandiją girdėjo įdomų faktą: Islandijoje registruojamas muzikos grupių skaičius bene lygus visam gyventojų skaičiui. Daugybė skirtingų profesijų atstovų muzikuoja, groja ar dainuoja po savo darbų ar ištrūkę iš buitinių rūpesčių, kuria gyvo garso grupes, kartais būdami net ne vienos, o kelių dalimi. Mintyse spėliojome, kuris iš šios grupės narių yra bent trijų gyvų grupių narys? Kuris turi du mažus vaikus? Kuris groja/dainuoja nuošaliame darbo kabinete per pietų pertraukas? Kuris muzikuoja tiek, kad net turi žaizdų? Kurie du yra psichologai? Kurie du dėstytojai? Nors susibūrę visai neseniai, kiekvienas jau seniai spėjo suprasti kelis dalykus:  geriau gyventi su muzika, muzika yra terapija. “

Ir tikrai tvirtiname, kad muzika yra terapija !

Vakaro pabaigoje džiaugėmės parama, visų bendryste ir gausiai prisipildžiusia žiūrovų Teatro klubo sale.


                                                       Staselė Raščiuvienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021