Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos Kolumbo riterių veikla 2017 metais (2018-01-09)

Paskelbta: 2018-01-09



2017 m. spalį įsteigtą Kristaus Prisikėlimo parapijos Apvalųjį stalą sudaro penki Kolumbo riteriai ir keli kandidatai.

Apsilankę Dieviškosios Jėzaus Širdies Pranciškonių kongregacijos Žaliakalnio Vaikų dienos centre, apie auklėtinių ir jų šeimų poreikius pasitarę su seserimis Liudvika ir Joana, Kolumbo riteriai Kristaus Prisikėlimo parapijoje gruodžio mėn. organizavo kalėdinę “Gerumo“ akciją. Buvo iškeltas paprastas tikslas – dirbant kartu su vaikais sukurti kalėdinius atributus (meduolius ir žaisliukus), juos už auką parduoti, o surinktas lėšas skirti sveikatinimui ir lavinimui.

Rezultatai.

Bevalgant 36 picas, gausiai užgeriamas 20 litrų sulčių, iškepta 789 kalėdiniai meduoliai, nutapyta 100 kalėdinių atvirukų, pagaminta 200 kalėdinių žaisliukų. Klebonui sekmadieniais skelbiant apie „Gerumo“ akcijos tikslus, parapijiečiai buvo dosnūs, todėl surinkta 600 Eur aukų. Be to, graži iniciatyva rado platesnį atgarsį, rėmėjai Vaikų dienos centro poreikiams perdavė 2 kompiuterius, įsipareigojo nemokamai patikrinti ir pagydyti vaikų dantis (apie 700 dantų).


Rėmėjų dėka, po Šv. Kalėdų, Vaikų dienos centro auklėtiniai popietę praleido „Kadagių slėnio“ žirgų žirgyne, kur turėjo gražią pažintį su tauriaisiais gyvūnais, prieš tai pasistiprinę picerijoje „Bella Italia“. Kartu su Kolumbo riteriais ir jų šeimomis, draugais, savanoriais talkininkais, Žaliakalnio Vaikų dienos centro auklėtiniai aktyviai dalyvavo visuose darbuose, kūrė šv. Kalėdų nuotaiką sau ir artimiesiems, visi akcijos dalyviai kartu meldėsi sekmadieniais šv. Mišiose.

Kolumbo riteriai bendrai skyrė 64 valandas savo laiko šiems darbams. Užsimezgusį bendradarbiavimą tarp Kolumbo riterių ir Žaliakalnio Vaikų dienos centro auklėtinių nutarta tęsti visus metus, kartu kuriant ir įgyvendinant įvairiausius projektus.

Dėkojame už paramą: UAB “NFQ”, UAB “Seduja”, UAB “Mazgas”, UAB “Ragainė”, odontologijos klinikai “Jaunystės šypsena”, “Kadagių slėnio žirgų” žirgynui, Kristaus Prisikėlimo parapijos Jaunų šeimų bendruomenei (vadovė sesuo Ramutė Budvytytė SSC), tapytojai Jovitai Aukštikalnytei-Varkulevičienei, Čeponių, Vaitulevičių, Gruzdžių šeimoms, Aidai Pukytei, Dianai Murašovai už aktyvią talką ir visiems parapijiečiams, savo auka parėmusiems Žaliakalnio vaikų dienos centro veiklą.

 Germanas  Balkus

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021