Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Dalinkimės su kitais... (2017-12-11)

Paskelbta: 2017-12-11

Dalinkimės su kitais... kvietė klebonas mons. Vytautas Grigaravičius susirinkusius konferencijų salėje antrąjį Advento sekmadienį į renginį „Belaukiant Šv. Kalėdų“.

Klebonas klausė, ką esame kiekvienas padarę, ar ką ruošiamės padaryti Advento metu. Ar visa, ką ketiname padaryti, atliksime iš meilės? Kas yra svarbiausia, laukiant Jėzaus gimimo šventės? “Išnaudokime likusį Advento laiką geriems, nuoširdiems darbams“, - priminė klebonas.


Adventas – ramybės, laukimo ir susikaupimo metas. Tad nuskambėję pianisto dr. Motiejaus Bazaro atliekami kūriniai, jo įžvalgos apie pasaulio muziką ir nuteikė giliam pamąstymui apie didžiąsias dvasines vertybes ir turtus, kurie suteikiami kiekvienam žmogui.

Į parodų salėje vykstančią Šveicarijos lietuvių bendruomenės fotografijų parodą „Lietuvių Šveicarija“, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, pakvietė bendruomenės pirmininkė Jūratė Caspersen.

“Mūsų bendruomenės parengta paroda siekia atvaizduoti Šveicarijos lietuvių gyvenimo veiklą, puoselėjant tautinį tapatumą, gimtąją kalbą, kultūrą, tradicijas praeityje ir šiandien. Joje - Alpių šalies lietuvių patirtys ir kūryba,- kalbėjo viešnia,- tai mūsų tiltas į Tėvynę, mininčią Valstybės atkūrimo 100-ąsias metines“.

Ji taip pat papasakojo apie Šveicarijos bendruomenės gyvenimą, ryšius su vyresniąja lietuvių karta, puoselėjamas tradicijas.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021