Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenėje – susitikimas su parapijos vikaru kun. Virgilijumi Dudoniu (2017-09-25)

Paskelbta: 2017-09-28

Rugsėjo 25 d. Kristaus Prisikėlimo parapijos šeimų bendruomenei dar nedaug pažįstamas parapijos vikaras kunigas Virgilijus Dudonis prisistatė su tema „Apie Dievo karalystę ir kunigystę“.

Trumpumas tai naujas mandagumas. Mandagus ir šiuolaikiškas kunigas mums išdėstė savo teiginius ir citatas tarsi nuorodas, kaip ir kur ieškoti Dievo karalystės. Pasimokymui ir pamąstymui buvo toks nuorodų išdėstymas: durys ir kelias. Ne „ateik keliu, pasibelsk į duris ir įeik“, bet „Jėzus pasibels į tavo duris (čia elementas iš ankstesnių mokymų), tu atidaryk ir eik keliu“ – nei adreso, nei numerio, bet šviesoje ir su vedliu.

Puiki įžanga į antrą pokalbio dalį apie kunigystę buvo kun. V. Dudonio mintis, kad jam mūsų profesijų pasirinkimai taip pat nebūtų visiškai suprantami (spėju, nebūtų ir įdomūs), todėl nereikia ir mums tikėtis konkretaus paaiškinimo, kaip ir kodėl jis tapo kunigu. Bet kaip ir visi pašauktieji išsidavė, kad gavo „iš aukščiau“ ir adresus bažnyčių, į kurias neva netyčia užsukdavo, ir pavardes žmonių, su kuriais jaunatviškai pokštaudamas padarė įsimintinus sprendimus.

G. Tautkaus sukurta giesmė „Ramybės uostas“, kuria pradėjome susitikimą, man buvo sunkiai įveikiama, kiti, girdėjau, irgi dainavo punktyrais. Todėl pabaigoje išgirdę muziką ir sužinoję, kad galima tiesiog poromis pasisukti, nudžiugome.

Bendruomenės narė Ieva

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021