Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Pastoralės giesmė“ koncertas „Iš Norvegijos sugrįžus“ bazilikoje (2017-05-29)

Paskelbta: 2017-05-29


Gražią sekmadienio popietę sakralinės muzikos mėgėjai buvo pakviesti į Kauno Kristaus Prisikėlimo baziliką pasiklausyti šios bazilikos choro „Pastoralės giesmė“ koncerto „Iš Norvegijos sugrįžus“.


Energinga dirigentė ir meno vadovė Nijolė Jautakienė su dukra Salvinija Jautakaite – Hargreaves, 2016 metais subūrusi šį kolektyvą, džiugina giesmėmis ne tik bazilikos tikinčiuosius šv. Mišių bei iškilmių metu, bet ir svečius iš įvairių Lietuvos kampelių.


Neseniai jos koncertavo Norvegijoje ir su šia programa šį sekmadienį pasirodė mūsų bazilikoje. (Norvegijos vyrų chorą „Laudamus“, choro vadovas ir dirigentas Olav Skeie, iš Hordalando apskrities su "Pastoralės giesme “ sieja ilgametė draugystė, meilė muzikai).


Salvinija, meno vadovė ir dirigentė, dažnai laukiama mūsų mieste, ji atvyksta į savo gimtąjį Kauną iš Anglijos.

Daugelis iki šiol negali pamiršti ir Gintarės Jautakaitės sukurtų dainų „Vieversėlis“, „Mediniai žirgeliai“, „Dobilo širdy“, o ypač - „Viešpaties lelija“, kurią dainininkė sukūrė lėktuve, skrendančiame į Lietuvą.


Daug aplodismentų sulaukė dainos „Kol prašvis“ ir „Delfinai“. Koncertą vedė aktorė Virginija Kochanskytė.

Sielą užburiančios giesmės, dainos ir didingai po bazilikos skliautais skambančios eilės visus tarsi pakerėjo, užbūrė, norėjosi dar ilgai būti su  „Pastoralės giesme“.

 Kristaus Prisikėlimo parapijos informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021