Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Parapijos šeimų bendruomenės svečias - Seminaristas (ortodoksas) Egidijus Stankevičius (2017-04-27)

Paskelbta: 2017-04-28


Kristaus Prisikėlimo parapijos šeimų bendruomenės susitikimas su Egidijumi Stankevičiumi. Susitikimo tema „Praktinė teologija“.

Kiek pabyrėjusią skaičiumi bendruomenę pašnekovas sudomino ortodoksišku požiūriu į tikėjimo praktiką. E. Stankevičius akcentavo dvasinio patarėjo reikšmę, kuris padėtų ne tik pažvelgti į save iš šalies, bet ir sudarytų dvasinio tobulėjimo planą. Nuodėmė laikoma liga, todėl natūralu kreiptis į gydytoją ar bent pasikonsultuoti su vaistininku, tam, kad ji būtų sustabdyta ir nesikartotų. Išgirdome draugišką kritiką, kad katalikai labiau rūpinasi nuodėmės pripažinimu, nei jos išvengiamybe ateityje.

Beliko pasiteisinti ir apgailestauti, kad mūsų dvasininkai dėl tikinčiųjų gausos negali skirti iki 1 valandos dvasiniam pokalbiui. Smalsavome, kokius planus dvasiniai vadovai užduoda ortodoksams, tačiau įšventinimo laukiantis Egidijus, patikino, kad ir katalikai turi savų priemonių bei metodikų. Mums neįprasta pasirodė praktika melstis arba dalyvauti Mišiose iki fizinio skausmo ir nuovargio, bet priimtiniau nuskambėjo patarimas meldžiantis tarsi užsidaryti dėžėje nuo aistrų ir demonų, atsisakyti prisirišimo ir ieškoti pusiausvyros. Susitikimo laikas prabėgo labai greitai; ne tik klausėmės, bet ir dalijomės mintimis, nes vis atrasdavom bendrumo ir sąsajų su įvairiausiomis religinėmis  praktikomis ir pasaulietiškom metodikom: meditacija, vidinio vaiko ieškojimu. Už tai, prasitarė Egidijus, gauna pylos nuo savo vyresniųjų.

                                                        Bendruomenės narė Ieva

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021