Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

„Gailestingai veik“ kursų tema - „Mankšta vyresnio amžiaus žmonėms“ (2017-04-05)

Paskelbta: 2017-04-11

Balandžio 5 d., trečiadienį, įvyko dar vienas kursų „Gailestingai veik“ susitikimas, kurio metu kineziterapeutė Brigita Zachovajevienė pristatė temą „Mankšta vyresnio amžiaus žmonėms“.

Iš pradžių kineziterapeutė Brigita pristatė holistinį požiūrį į mūsų organizmą – jį sudaro ne vien griaučių-raumenų sistemos judesiai, bet ir biocheminiai organizmo procesai bei psichoemocinė sritis. Šie trys dalykai sudaro tarsi trikampį.

Norint, kad mūsų organizmas gerai funkcionuotų, turime užtikrinti visų šių trijų sričių gerą funkcionavimą. Lektorė akcentavo, kad pagrindinis dalykas yra mūsų organizmo neurofiziologinis refleksas – eisenos strereotipas, kuris užtikrina mūsų kasdienius judesius.

Šį refleksą mes kasdien pakartojam tūkstančius kartų. Tam, kad mūsų centrinė nervų sistema kuo ilgiau galėtų kontroliuoti mūsų judesius, mes turėtume kuo dažniau kartoti šį refleksą, t.y., kuo daugiau vaikščioti. Jeigu žmogus neturi galimybės išeiti į lauką ir vaikščioti, jam reikėtų bent du kartus per dieną po 15 minučių atsistoti ir atlikti eisenos stereotipo judesius tam, kad centrinė nervų sistema toliau palaikytų šį neurofiziologinį refleksą.

O jeigu žmogus negali išlipti iš lovos ir vaikščioti, tuomet gulėdamas žmogus gali vieną koją lenkti, o priešingą ranką tiesti, ir priešingai, tam, kad ir toliau mūsų smegenys valdytų šį refleksą ir kiek įmanoma ilgiau palaikytų visus judesius.

Paskaitos pabaigoje lektorė palinkėjo visoms moterims būti švelnioms, patrauklioms ir nebijoti reikšti savo emocijų, o vyrams linkėjo būti stipriems, protingiems ir drąsiems.

Kitas kursų „Gailestingai veik“ susitikimas vyks balandžio 19 d. Maloniai visų laukiame. 

                                                J. Matikovienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021