Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Susitikimas su Kauno arkivyskupu L. Virbalu SJ (2017-02-09)

Paskelbta: 2017-02-14


Praėjusią savaitę  Kristaus Prisikėlimo parapijos Socialinės pagalbos centro Pagalbos namuose tarnyboje svečiavosi J. E. Kauno arkivyskupas metropolitas Lionginas Virbalas SJ ir Kauno  I dekanato dekanas,  Kristaus Prisikėlimo parapijos klebonas mons. Vytautas Grigaravičius.

Susitikimo metu Pagalbos namuose tarnybos vadovė J. Matikovienė pristatė  Socialinės pagalbos centrą – jo istoriją, veiklas, sritis ir panašiai. Per praėjusius 2016-uosius metus į Pagalbos namuose tarnybą pagalbos kreipėsi 595 žmonės. Šiems žmonėms buvo suteikta įvairi pagalba – nuo kasdienio klientų lankymo jų namuose teikiant socialinę ir slaugos pagalbą, nešant karštą maistą į namus, teikiant pagalbą dienos centre, iki konsultacijų telefonu.


Dienos centre praėjusiais metais buvo teikiamos įvairios paslaugos vyresnio amžiaus neįgaliesiems – mankštos, parafino vonelės, rankdarbių užsiėmimai, masažai ir netgi manikiūras.

Taip pat praėjusiais metais buvo organizuojami slaugos ir sielovados mokymai „Gailestingai veik“, kurie tęsiasi ir šiemet. Šiuose mokymuose žmonės, slaugantys savo artimuosius namuose ar paprasčiausiai norintys įgyti slaugos ir sielovados žinių, turėjo galimybę ne tik lankyti teorines paskaitas įvairiausiomis temomis, bet kartu ir atlikti praktiką bei įgyti praktinių gebėjimų.

Šios bei įvairios kitos veiklos buvo organizuojamos ir vykdomos Socialinės pagalbos centro darbuotojų ir  savanorių iniciatyva su parapijos klebono mons. V. Grigaravičiaus palaiminimu.

Per praėjusius metus prie veiklų prisidėjo tikrai nemažas skaičius savanorių – 455. Kai kurie iš jų yra pastovūs savanoriai, o kai kurie prisijungiantys į įvairias vienadienes akcijas, tokias kaip „Praktinio Gerumo diena“, Maisto banko akcija ir kitas.

Po pristatymo kartu su arkivyskupu diskutavome aktualiais šiandienos klausimais ir džiaugėmės galimybe sužinoti arkivyskupo L. Virbalo nuomonę ir paskatinimus.

Pagalbos namuose tarnybos  informacija

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021