Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje – Apie Europos Sąjungą, Ameriką ir .... (2017-02-01)

Paskelbta: 2017-02-09


Vasario 1-osios popietėje pas senjorus apsilankė Vilniaus universiteto Humanitarinio fakulteto profesorė Virginija Jurėnienė. Ji mums pateikė labai plačią panoramą apie šiuo metu pasaulyje vykstančius įvykius, globalines problemas. Analizavo Amerikos prezidento D. Trumpo pirmuosius sprendimus, kokią jie reikšmę turi Amerikai, kokie santykiai turėtų klostytis su kitomis pasaulio šalimis.

Profesorė palietė ir Europos Sąjungos problemas, kodėl aštrėja santykiai ir požiūriai Europos Sąjungoje, kas gali atsitikti ateityje. Kalbėjo ir apie kitus pasaulyje vykstančius įvykius: Didžiojoje Britanijoje, Kinijoje, Indijoje.


Popietėje prelegentė trumpai kalbėjo apie mūsų visuomenės skaudulius: moterų bei vaikų skriaudimą. Ji priminė, kad ne tik viduramžiais, bet ir vėliau moterys ir vaikai buvo engiami. Ji sakė: „Jokie įstatymai nepadės, jei nepasikeis visuomenė. Kas pas mus vyksta visuomenėje? Daugumai nereikia šeimos, nereikia Dievo, nereikia bendruomenės.“

Atsisveikindama profesorė Virginija Jurėnienė pasidžiaugė, kad senjorai renkasi ir nepasiduoda metų naštai. „Turėkite tikslą ir vadovaukitės visus metus“, - ji patarė.

Rima Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021