Kauno Prisikėlimo parapija
aktualu
parapija
šventovė
m_linija
ŠV. MIŠIOS

Sekmadieniais
9.30, 11, 12.30, 18 val.

Šiokiadieniais
18 val.

m_linija




m_linija
Įvykiai

Pagyvenusių žmonių popietėje - paskaita apie sąnarių ligas (2017-01-18)

Paskelbta: 2017-01-26


Žinia, bėgant metams žmogaus organizme atsiranda įvairių ligų. Labai dažnai pasitaikančios ir labai kamuojančios pagyvenusius žmones – tai sąnarių ligos. Apie jas sausio 18-osios popietėje senjorams kalbėjo Kalniečių poliklinikos šeimos gydytoja Violeta Platūkienė.

Pirmiausia papasakojo apie sąnario anatomiją, fiziologiją, kas atsitinka jame, kai jis dyla, kai prasideda sąnario uždegimas, o jų yra įvairių rūšių. Plačiai aiškino, kas tai yra osteoartrozė ir kaip pakenkia sąnarį, kad daug piktesnis yra reumatoidinis artritas, kaip sąnarius pakenkia podagra, kokia cukraligės įtaka, apibendrino ir kitos kilmės artritus. Akcentavo ir kas įtakoja sąnarių ligas, kaip reikia gydytis, primindama, kad vien medikamentų neužtenka, rekomenduojama vaikščiojimas, mankšta, plaukymas, fizioterapinės procedūros , be abejo, tinkama avalynė. Beje, kokie pratimai būtų naudingi, gali patarti tik specialistas, susipažinęs su kiekvieno ligos istorija.


Gydytoja atsakė į klausimus. Senjorai labai dėkingi gydytojai Violetai Platūkienei, kuri mūsų popietėse lankosi nebe pirmą kartą, už aiškią ir išsamią informaciją apie artritus. „Kantrybės Jūsų darbe “- linkėjo senjorai atsisveikindami.

 Rimutė Lipšienė

Į viršų atgal
   
© Kauno Kristaus Prisikėlimo parapija, 2007–2021